Σταϊκούρας: Μεσοσταθμικά η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Μεσοσταθμικά η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

19 Δεκεμβρίου 2019
Την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να αντιμετωπιστούν ορισμένες αδικίες προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά. Διευκρίνισε ακόμη πως το πως ακριβώς θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.
 
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμη ότι το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός θα αποφασιστεί τον Μάιο οταν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.
 
Για το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους είπε πως έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πώς ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας.
 
Παράλληλα δήλωσε πως όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<