Σταϊκούρας: Το επίδομα θα δοθεί σε οικοδόμους, υδραυλικούς και άλλους επαγγελματίες

Σταϊκούρας: Το επίδομα θα δοθεί σε οικοδόμους, υδραυλικούς και άλλους επαγγελματίες

31 Μαρτίου 2020

Την άποψη ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μία δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς και άγνωστες παραμέτρους, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι κυριότερη άγνωστη παράμετρος είναι η διάρκεια της κρίσης και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με τα οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση αντιμετώπισε σε πρώτη φάση το πρόβλημα που αφορά 1,7 εκ. μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες και υπογράμμισε ότι στα μέτρα υπάρχει πρόνοια για όλες τις μορφές επιχειρήσεων.


Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στους δικαιούχους των 800 ευρώ συμπεριλαμβάνονται οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες εργαζομένων ενώ αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους υπογράμμισε ότι επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος. Υπογράμμισε, επίσης, ότι εντός Μαϊού θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 100 χιλιάδες θέσεις.

Σταϊκούρας: Διευκρινίσεις για επίδομα ενοικίου και για ουρές στις τράπεζες
Αναφορικά με το επίδομα ενοικίου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πάρουν το 60% από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τις ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, που παρατηρήθηκε σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών για να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές στα γκισέ και σύντομα θα δοθούν και νέες οδηγίες.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<