Σταθάκης: «Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ»

Σταθάκης: «Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ»

28 Φεβρουαρίου 2019

Τη βεβαιότητά του ότι θα εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και τόνισε: «Εχουν κλείσει οι μεγάλες εκκρεμότητες και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου. Το 10ετές ομόλογο της χώρας είναι στο 3,7 και άρα έχει αρθεί ο λόγος που μας έβαλε στα μνημόνια ,ο αποκλεισμός από τις αγορές. Γι αυτό και είναι σχήμα οξύμωρο να μιλά η ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο».

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μιλώντας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του ανέφερε τα εξής: «Αποκλείεται η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ενεργειακή πολιτική έχουμε μπροστά μας 12 χρόνια όπου έχουν ξεκαθαρίσει τα μεγάλα θέματα. Ως προς το ενεργειακό μείγμα, λιγνίτης-φυσικό αέριο και νερά, ισχύει ότι ως το 2030 ο λιγνίτης θα μειωθεί στο μισό φτάνοντας στο 17% και θα αντικατασταθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) που θα φτάσουν στο 57%. Δηλαδή ο νέος κύκλος επενδύσεων της ΔΕΗ θα είναι προσανατολισμένος στις ΑΠΕ. Η ΔΕΗ παράγει το 50% της ενέργειας της χώρας ενώ έχει δεσπόζουσα θέση στη λιανική αγορά κοντά στο 80%. Η αγορά θα γίνει πιο ανταγωνιστική γιατί με το χρηματιστήριο ενέργειας φτιάχνεται η προθεσμιακή αγορά όπου οι μεγάλοι καταναλωτές θα συνάπτουν διμερείς συμβάσεις. Θα γίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού πριν από το Πάσχα με κατάληξη τον Μάιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Η πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών δεν είναι στο τραπέζι. Η ΔΕΠΑ είναι η τελευταία ουσιαστική εκκρεμότητα. Ηταν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, εμείς προτείναμε και το δέχτηκαν οι θεσμοί, να σπάσει στα δύο, στις υποδομές που θα μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, καιι τη ΔΕΠΑ εμπορίου που θα ιδιωτικοποιηθεί».

ΠΗΓΗ: News 24/7

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<