Δείτε πως θα πάρετε πίσω έως και 2.800 ευρώ!

Δείτε πως θα πάρετε πίσω έως και 2.800 ευρώ!

26 Φεβρουαρίου 2018

Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συνταξιούχοι τις διαδικασίες για την κατοχύρωση των αναδρομικών που δικαιούνται αφού πλέον είναι θέμα χρόνου το Υπουργείο επικράτειας να εφαρμόσει τις αποφάσεις για τις συντάξεις που μειώθηκαν παράνομα μέσω των νόμων 4051 και 4093 το 2012, αλλά και τις αποφάσεις για την επιστροφή των ποσών που κρατήθηκαν παράνομα, νόμου 3986/2011.

Περίπου 800.000 συνταξιούχοι από όλα τα ταμεία δικαιούνται αναδρομικά που φτάνουν ακόμη και τα 2.800 ευρώ, με απαραίτητο βήμα την υποβολή της αίτησης σε ΕΦΚΑ, Γενικό Λογιστήριο και ΕΤΕΑΕΠ.

Οι λάθος παρακρατήσεις του νόμου 3986/2011 αφορούν επικουρικές συντάξεις  που ξεπερνούν τα 300 ευρώ ή σε συντάξεις με άθροισμα της κύριας και της επικουρικής που ξεπερνά τα 1.300 ευρώ (μεικτά). Στα ποσά παρουσιάστηκαν αρκετές μειώσεις και διαφοροποιήσεις κατά τη διάρκεια του επανυπολογισμού των συντάξεων, ωστόσο οι παρακρατήσεις του 2011 συνέχισαν να υπολογίζονται στα αρχικά ποσά.

Παράλληλα σημαντική μείωση εντοπίστηκε σε αποδοχές πολλών συνταξιούχων, παρόλο που το σύνολο των αποδοχών τους ήταν κάτω από το κατώτατο πλαφόν των 300 ευρώ.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για την διεκδίκηση των χρημάτων  που παρακρατήθηκαν παράνομα από τις επικουρικές συντάξεις, είναι η υποβολή της αίτησης κατά της περικοπής της σύνταξης, όμως χρειάζεται προσοχή καθώς όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, δεν υπάρχουν επίσημα έντυπα για την υποβολή αίτησης.

Το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να συντάξει μόνος του την αίτηση του και να την υποβάλλει ανάλογα με το ταμείο του, στον ΕΦΚΑ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή στο ΕΤΕΑΕΠ, με τους φορείς να είναι υποχρεωμένοι να την παραλάβουν και να δώσουν στον αιτούντα, αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<