Ρεπορτάζ Voucher Ergasia: Η απίστευτη πρακτική των ΕΛΤΑ να μην αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος!

Ρεπορτάζ Voucher Ergasia: Η απίστευτη πρακτική των ΕΛΤΑ να μην αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος!

2 Μαΐου 2018

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Ο απλός πολίτης «πληρώνει» (κυριολεκτικά) την κόντρα ΕΛΤΑ-ΔΕΗ, μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Για να γίνουμε κατανοητοί, αναφερόμαστε στην απίστευτη πρακτική των Ελληνικών Ταχυδρομείων να μην αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα που εισπράττουν από τους πολίτες ώστε να καλύψουν τα… χρωστούμενα!

Ενα απλό παράδειγμα. Αν έχετε πάει στα ΕΛΤΑ να πληρώσετε τον λογαριασμό ρεύματος, μπορεί στον επόμενο που θα σας έρθει να εμφανίζεται ότι χρωστάτε τον προηγούμενο! Αυτό γιατί η ΔΕΗ χρωστά χρήματα στα ΕΛΤΑ και ουσιαστικά βάζει στη μέση τον πολίτη που ξάφνου φαίνεται να είναι κακοπληρωτής!

Με όλο αυτό, πολλοί πελάτες της ΔΕΗ όχι μόνο καλούνται να πληρώσουν ξανά τον λογαριασμό τον οποίο έχουν ήδη εξοφλήσει, αλλά χάνουν και την περίφημη «έκπτωση συνέπειας», ύψους 15%, που αφορά όσους εξοφλούν εγκαίρως τους λογαριασμούς!

Αυτό δεν είναι καινούργιο, αφού ουσιαστικά γίνεται εδώ και ένα χρόνο με τους πελάτες να ταλαιπωρούνται, αφού πρέπει να μεταβούν στα κεντρικά της ΔΕΗ με την απόδειξη πληρωμής για να μην μπουν σε μπελάδες.

Η ΔΕΗ χρωστά σχεδόν 20 εκ. ευρώ στα ΕΛΤΑ και για να καλυφθεί η «τρύπα» τα Ταχυδρομεία χρησιμοποιούν με νταβατζιλίκι τον κόσμο που δίνει τα λεφτά του για να πληρώσει τους λογαριασμούς, αλλά αυτά δεν καταλήγουν εκεί που πρέπει!

Στη ΔΕΗ γνωρίζουν καλά πως εδώ και ένα χρόνο τα ΕΛΤΑ ακολουθούν τη συγκεκριμένη, απαράδεκτη, τακτική και ενημερώνουν τους πελάτες να μην πετούν τις αποδείξεις πληρωμής ώστε αν χρειαστεί να τις προσκομίσουν για να δικαιωθούν!

Αξίζει να σημειωθεί, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, πως ο πελάτης που πληρώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ στις τράπεζες δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, αφού το όλο θέμα αφορά μόνο αυτούς που επιλέγουν τη λύση των ΕΛΤΑ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<