Τι κερδίζουν όσοι κάνουν επαναρρύθμιση με τις νέες 120 δόσεις

Τι κερδίζουν όσοι κάνουν επαναρρύθμιση με τις νέες 120 δόσεις

18 Σεπτεμβρίου 2019

Χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν οφειλές προς την εφορία μικρού και μεσαίου ύψους σε μηνιαίες δόσεις περισσότερες έως και 50% και μικρότερες έως και 34%, με τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των «120 δόσεων» που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το δικαίωμα αυτό απέκτησαν από χθες και όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη ενταχθεί στην αρχική ρύθμιση των «120 δόσεων» (των άρθρων 98-109 του Ν. 4611/2019), η οποία τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο Μάιο.

Κι αυτό διότι τέθηκε σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr/polites/aitisi-rythmisis-ofeilon), η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι εν λόγω φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επαναρρύθμιση των οφειλών τους με βάση τους ευνοϊκότερους όρους της νέας βελτιωμένης ρύθμισης (όπως διαμορφώθηκαν με τις τροποποιήσεις του άρθρου 2 του Ν. 4621/2019).

Ποιοι κερδίζουν

Η νέα ρύθμιση επιτρέπει σε φορολογούμενους με εισοδήματα έτους 2017 έως και 20.000 ευρώ την εξόφληση μικρού και μετρίου ύψους οφειλών τους προς την εφορία σε μηνιαίες δόσεις περισσότερες έως και 50% και σε ποσά μειωμένα έως και 34% σε σύγκριση με την αρχική ρύθμιση.

Ο λόγος για τον οποίο σε κάθε περίπτωση μικρού ή μετρίου χρέους προκύπτουν τόσο μεγάλες διαφορές στον αριθμό και τα ποσά των δόσεων είναι ότι με τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση, το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης μειώθηκε από τα 30 στα 20 ευρώ. Η τροποποίηση αυτή ευνοεί κυρίως όσους είχαν το 2017 ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και οφείλουν στην εφορία ποσά από 2.400 έως 3.600 ευρώ, καθώς τους επιτρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτά σε 120 μηνιαίες δόσεις των 20-30 ευρώ εκάστη.

Ευνοημένοι όμως είναι και οι μικροοφειλέτες με χρέη μέχρι 2.400 ευρώ, καθώς με την καθιέρωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ αυξάνεται αυτόματα, κατά μεγάλο ποσοστό, ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<