Ο Ξανθός επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Voucher Ergasia για τα εμβόλια

Ο Ξανθός επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Voucher Ergasia για τα εμβόλια

16 Φεβρουαρίου 2019 0 σχόλια

Την ψυχραιμία των πολιτών και ταυτόχρονα την προσοχή τους σε ότι αφορά τη γρίπη ζήτησε από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσει η προμήθεια στα φαρμακεία 24.000 εμβολίων, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Voucher Ergasia.

Παράλληλα, τόνισε πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα φτάσουν ακόμη 26.000 προκειμένου να εμβολιαστούν όσα άτομα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δεν έκαναν το εμβόλιο.

Όπως σημείωσε ο κ. Ξανθός, την ώρα που τα θύματα της γρίπης έχουν φτάσει τα 56 σε ολόκληρη τη χώρα, αυτό που φαίνεται είναι ότι ακόμη διανύουμε μια φάση επιδημικής έξαρσης με πάρα πολλούς ανθρώπους να νοσούν, αρκετοί από αυτούς με συνοδά νοσήματα, αρκετά σοβαρά. Ο Ανδρέας Ξανθός εξήγησε ότι η εποχική γρίπη είναι μια κατάσταση που κάθε χρόνο χρειάζεται προσοχή, διευκρίνισε ότι με μια συνετή διαχείριση από το ιατρικό προσωπικό και με ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή τη δυσκολία.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο περιθώριο της περιφερειακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον ένα χρόνο λειτουργείας των Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ηράκλειο, με την παρουσία του υπουργού Υγείας.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 112 μονάδες υγείας, ενώ για την Κρήτη από τις 11 που υφίστανται σήμερα, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη 25 συνολικά δομών, με δύο ακόμη δομές να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<