«Ξεκλειδώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί για 300.000 οφειλέτες

«Ξεκλειδώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί για 300.000 οφειλέτες

26 Σεπτεμβρίου 2019

Το ξεκλείδωμα των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών και για τους φορολογούμενους που είχαν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 100 δόσεων του ν. 4336/2015 και εξακολουθούν να είναι συνεπείς εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 300.000 οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι το 2015 είχαν ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε έως 100 μηνιαίες δόσεις και παραμένουν σε αυτή συνεχίζοντας να πληρώνουν. Με τη νέα ρύθμιση που προωθείται, όσοι από τους οφειλέτες αυτούς έχουν δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς θα μπορέσουν να παγώσουν μελλοντικές κατασχέσεις και να ανακτήσουν ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού τους. Η διαδικασία για το ξεμπλοκάρισμα θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ισχύει και για τους οφειλέτες που θα ενταχθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Όσοι έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να αιτηθούν για ένταξη στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως για όσους είχαν υπαχθεί στις 100 δόσεις αλλά έχασαν τη ρύθμιση μετά τις 6 Μαΐου 2019. Οι οφειλέτες αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στις 120 δόσεις και η μόνη δυνατότητα που έχουν είναι να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και για όσους έχουν υπαχθεί στις 100 δόσεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

– Με τη χρήση των κωδικών στο Taxisnet να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για την αποδέσμευση των κατασχέσεων. Στην εφαρμογή θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική βεβαίωση η οποία αναφέρει την οφειλή η οποία ρυθμίστηκε και για την οποία ζητείται άρση της κατάσχεσης.

– Οι οφειλέτες θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση στην τράπεζα ή σε τρίτο στα χέρια του οποίου έχει επιβληθεί η κατάσχεση. Με την προσκόμιση της βεβαίωσης υπάρχει υποχρέωση άρσης της κατάσχεσης για όσο καιρό ο οφειλέτης τηρεί τη ρύθμιση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<