ΥΠΕΣ: Τι θα ισχύσει με την άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιo

ΥΠΕΣ: Τι θα ισχύσει με την άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιo

25 Μαΐου 2020

Για το τι θα ισχύσει με την άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο, στα πλαίσια του ανοίγματος των λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε  ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη σχετική ενημέρωση:

«Από την επόμενη Δευτέρα συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του Δημοσίου. Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι όσοι έχουν πάρει ειδική άδεια γιατί υπάγονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου. Πρόκειται για 5 συγκεκριμένες ομάδες ευάλωτες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με βάση τις οδηγίες που έχουμε από την επιτροπή των ειδικών. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι να πάρει απόφαση διαφορετική η επιτροπή.

Τέλος σε ότι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, την οποία απολαμβάνουν εργαζόμενοι γονείς στο δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν παιδιά έως 15 ετών η χορήγησή της θα συνεχιστεί μόνο εφόσον τα παιδιά αυτών των εργαζομένων του δημοσίου τομέα με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της σχολικής τους τάξης δεν υποχρεώνονται σε καθημερινή παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο κι αυστηρά μόνο για αυτές τις ημέρες. Μπορούν, δηλαδή, επειδή έχουμε δώσει τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν χρήση διακεκομμένα της άδειας ειδικού σκοπού, να τη χρησιμοποιήσουν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία μόνο για τις ημέρες κατά τις οποίες τα παιδιά τους έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στο σχολείο».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<