Γαβρόγλου για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Οποιαδήποτε πρόταση την βελτιώνει, θα γίνει δεκτή

Γαβρόγλου για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Οποιαδήποτε πρόταση την βελτιώνει, θα γίνει δεκτή

8 Νοεμβρίου 2018 0 σχόλια

Αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις από την πλευρά της Εκκλησίας ανέφερε: «Συμφωνίες ιστορικού χαρακτήρα απαιτούν συστηματική προεργασία που έχει γίνει ήδη. Απαιτούν και συναίνεση. Οι διαφωνίες θα καταγραφούν, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι που να ακυρώσει την προσπάθεια. Είναι ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές μετά από δημιουργική κριτική. Ο,τιδήποτε βελτιώνει τη συμφωνία θα γίνει δεκτό». «Ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας -συνέχισε- είναι μια διαδικασία που ενισχύει τη διακριτότητα του κάθε μέρους. Η πορεία θα συνεχιστεί».

Για τη μη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο διάλογο ανέφερε ότι «η συζήτηση αφορούσε την Εκκλησία της Ελλάδος, μετά θα δούμε το θέμα της Κρήτης, των «νέων χωρών» και την άποψη του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<