Γαβρόγλου: «Επιτέλους προχωράμε σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών»

Γαβρόγλου: «Επιτέλους προχωράμε σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών»

21 Δεκεμβρίου 2018

«Όποιος έχει αρκετή προϋπηρεσία θα μαζέψει αρκετά περισσότερα μόρια από έναν αδιόριστο, αλλά δεν μπορεί τα ακαδημαϊκά κριτήρια να μην προσμετρώνται στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ειδικά όταν το 99,9% μεταπτυχιακών, διδακτορικών, κτλ., προέρχεται από δημόσιο πανεπιστήμιο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Το σύστημα για τις αιτήσεις θα «ανοίξει» τον Ιανουάριο και θα ψηφιστεί στη Βουλή το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ την Άνοιξη θα ακολουθήσει η διαδικασία αιτήσεων για τις προσλήψεις μονίμων το 2020-2021.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ότι «μετά από 10 χρόνια επιτέλους καταφέραμε και προχωράμε σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους αναπληρωτές, οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται, η εκπαίδευση δεν μπορεί να μην έχει μόνιμους» και εξήγησε ότι η κατανομή των 15.000 θέσεων είναι, 4.500 το 2019, μετά 5.250 το 2020, καθώς και 5.250 το 2021. Τόνισε μάλιστα ότι «οι 4.500 το 2019 είναι μία μεγάλη κατάκτηση, είναι πέραν των περιορισμών του attrition rule (σ.τ.σ. της μεθόδου μείωσης προσωπικού χωρίς απολύσεις) στην δημόσια διοίκηση. Εξηγήσαμε ότι έχουμε τεράστιο, απαράδεκτο ποσοστό, 80% των αναπληρωτών, που δουλεύει στην ειδική εκπαίδευση. Οι θεσμοί δέχθηκαν, καθώς έχουμε την δημοσιονομική άνεση, να κάνουμε προσλήψεις στο Δημόσιο πέραν των προβλέψεων».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό και το κάνουμε το 2019», συνέχισε, προαναγγέλλοντας ότι «το σύστημα για τις αιτήσεις θα «ανοίξει» τον Ιανουάριο. Την Άνοιξη θα ανοίξει επίσης το σύστημα που δέχεται αιτήσεις για το 2020 και το 2021. Έτσι, από τώρα θα γνωρίζουν ποιοι και πότε θα διοριστούν», προσέθεσε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<