Γαβρόγλου: «Θέλουμε να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών αλλά να μην αγνοήσουμε τα επιστημονικά κριτήρια»

Γαβρόγλου: «Θέλουμε να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών αλλά να μην αγνοήσουμε τα επιστημονικά κριτήρια»

10 Ιανουαρίου 2019 0 σχόλια

Ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

«Προωθείται μια νέα αρχιτεκτονική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που περιλαμβάνει συνεργασία με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς, για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Παράλληλα κατοχυρώνεται ένα νέο σύστημα διορισμού 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών. Μέχρι τώρα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν κάνει έστω και έναν μήνα ως αναπληρωτές είναι 35.000. Οι αιτήσεις που αναμένουμε είναι 150.000. Πρέπει να είναι ένα σύστημα διορισμού που να κρατά την ισορροπία ανάμεσα στην προϋπηρεσία και τα επιστημονικά κριτήρια.

Έχουμε βάλει ως οροφή για την προϋπηρεσία τους 120 μήνες, δηλαδή τα 12 χρόνια. Ο κάθε μήνας θα μετράει ως ένα μόριο. Υπάρχουν 283 άτομα με παραπάνω προϋπηρεσία που το διάστημα πάνω από τους 120 μήνες δεν θα μετράει. Πολλοί έχουν κάνει μεταπτυχιακά, έχουν πάρει διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, αυτά δεν μπορούμε να μην τα συνυπολογίσουμε. Εμείς θέλουμε να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών αλλά να μην αγνοήσουμε τα επιστημονικά κριτήρια. Μέχρι τελευταία στιγμή θα δεχόμαστε προτάσεις. Ζήτησα προτάσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν έμεινε κανείς στη συζήτηση στη Βουλή. Εχουμε μια κήρυξη απεργίας από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταβάνι στην προϋπηρεσία που πρέπει να μετράει περισσότερο από τα επιστημονικά κριτήρια. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και θα πέσει με την πρώτη προσφυγή. Μη συγχέουμε τον πρωταθλητισμό και την έννοια που δίνει η ΝΔ στην αριστεία με το μεταπτυχιακό που δίνει το δημόσιο πανεποστήμιο. Δίνουμε μοριοδότηση για κάθε παιδί. Δεν θεωρούμε ότι είναι κριτήριο ενός επαρκούς και καλού εκπαιδευτικού ότι είναι πολύτεκνος».

Για τους επιτυχόντες του 2008

«Για τους δικαιωθέντες του 2008 ισχύει ότι θα διορίσουμε φέτος όσους πέρασαν τις εξετάσεις του 2008. Είναι γύρω στα 500 άτομα. Είναι αδιάβλητο αλλά είναι και αξιόπιστο; Εμείς δεν θέλουμε εκπαιδευτικούς που ξέρουν καλά την τεχνική ενός διαγωνισμού αλλά ένα πιο σύνθετο προφίλ».

Για τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ-ΑΕΙ

«Έχουμε ομόφωνες αποφάσεις των Συγκλήτων και την απόλυτη στήριξη των πρυτανικών αρχών. Οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα ΤΕΙ και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στον κύκλο σπουδών των ΑΕΙ».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<