Γαβρόγλου: «Χωρίς βιασύνη η συμφωνία με την Εκκλησία»

Γαβρόγλου: «Χωρίς βιασύνη η συμφωνία με την Εκκλησία»

5 Δεκεμβρίου 2018

«Στόχος τη κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία με την εκκλησία χωρίς βιασύνη, μια συμφωνία που θα διασφαλίζει όλα τα μέρη και θα εξορθολογίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον AΘΗΝΑ 984.

Πρόσθεσε δε ότι η κύρωση με νόμο της συμφωνίας σημαίνει εάν θέλει κάποιος να την αλλάξει στο μέλλον, πρέπει να συμφωνούν και τα δύο μέλη.
Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «είναι παράλογο να επιμένουν οι ιερείς σε κάτι που δεν αλλάζει» και εξήγησε ότι η μισθοδοσία τους θα εξακολουθήσει να γίνεται από το δημόσιο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο το κράτος θα δίνει κάθε χρόνο το ποσό, ίσο με τους μισθούς του κλήρου.Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το να πληρώνεσαι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δε σου εξασφαλίζει το χαρακτήρα του δημοσίου υπαλλήλου.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Μητροπόλεις οικειοθελώς μπορούν να εντάξουν σε αυτό περιουσίες, το νομικό καθεστώς των οποίων δεν είναι διευκρινισμένο. «Παράλληλα κάνουμε και καταγραφή της περιουσίας» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, και ανέφερε ότι ήδη «έχουν θελήσει οικειοθελώς να εμπλακούν 23 Μητροπόλεις».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<