Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

5 Ιουλίου 2017

Τη βούληση της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει τη λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο νησί, συμβάλλοντας όσο γίνεται περισσότερο στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές του παραρτήματος και βελτιώνοντας το επίπεδο των σπουδών, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την παρουσίαση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ, που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με διοργανωτές τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φοιτητών και Αποφοίτων του Ε.Α.Π.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «για την Περιφέρεια Κρήτης ο χάρτης των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού έχει εμπλουτιστεί και μεταβληθεί σημαντικά από την ημέρα της λειτουργίας του παραρτήματος του Ε.Α.Π. στην Περιφέρειά μας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαραίτητη και χρήσιμη για την Περιφέρεια Κρήτης τη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε οικοδομήσει σταθερές γέφυρες συνεργασίας, έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, αξιοποιώντας προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται στα πανεπιστημιακά εργαστήρια και στα διεπιστημονικά ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
(ΙΤΕ). Το επόμενο διάστημα ευελπιστούμε ότι θα πράξουμε το ίδιο, αξιοποιώντας τη γνώση αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των φοιτητών και των ερευνητών του ΕΑΠ» είπε μεταξύ άλλων.

Στη στήριξη του ανοικτού πανεπιστημίου αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Αρχάνων-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη λειτουργία και την προσφορά στην Κρήτη του ανοικτού πανεπιστημίου που εδρεύει στις Αρχάνες.

Ο πρόεδρος του ανοικτού πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, ευχαρίστησε τους παριστάμενους φορείς της Αυτοδιοίκησης για την έμπρακτη συνεργασία και στήριξή τους στο ανοικτό πανεπιστήμιο, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή, στο έργο και στα προγράμματα του πανεπιστημίου, το οποίο συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<