ΕΛΜΕ: Καταγγελίες για αντισυνδικαλιστική δράση και εκφοβισμούς από τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Πειραιά

ΕΛΜΕ: Καταγγελίες για αντισυνδικαλιστική δράση και εκφοβισμούς από τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Πειραιά

15 Οκτωβρίου 2018

Σε δημόσια καταγγελία προχωρά η ΕΛΜΕ κατά της διεύθυνσης εκπαίδευσης Πειραιά, καταγγέλλοντας πρωτοφανείς χειρισμούς που έφτασαν μέχρι το σημείο της τηλεφωνικής όχλησης μετά απειλών.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω επιθετικής ενέργειες έγιναν, σύμφωνα με τον σύλλογο, μετά από κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ Πειραιά για χειρισμούς της Διεύθυνσης στο θέμα της εγγραφής μαθητών στα εσπερινά και στα κωλύμματα που θέτει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του υπ.Παιδείας για υπεύθυνη δήλωση για εργασία των μαθητών συναντά αντιδράσεις από σημαντική μερίδα της εκπ/κης κοινότητας, που καταγγέλλει την δυσκολία διαπίστωσης/εξακρίβωσης λόγω του φαινομένου της «μαύρης» εργασίας.

Η αρχική καταγγελία, που εξόργισε, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, την διεύθυνση:

Στις 5 Σεπτέμβρη το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και του ζήτησε να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ.: 139101/ΓΔ4 – (ΦΕΚ 3674/28-08-2018) του Υπουργείου Παιδείας που παρεμβάλλει εμπόδια στην εγγραφή μαθητών στα εσπερινά σχολεία.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αντί να περιοριστεί στην υπεύθυνη δήλωση- βεβαίωση για την εργασία του μαθητή απαιτεί από τους ανήλικους μαθητές να προσκομίσουν: α) αντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας (είναι απαραίτητη σύμφωνα με το νόμο η έκδοσή του, προκειμένου να εργαστεί κάποιος ανήλικος), β) εκτύπωση από το Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», από την οποία προκύπτει η σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Οι προϋποθέσεις αυτές καθιστούν, με δεδομένη την εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία, απαγορευτική την εγγραφή στα εσπερινά για εκατοντάδες μαθητές, πλήττοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση και συρρικνώνοντας τα νυχτερινά σχολεία.

Ο Προϊστάμενος στήριξε τη σχετική εγκύκλιο αναπαράγοντας τα προσχήματα του Υπουργείου παιδείας περί χτυπήματος (!) της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.

Θαυμάζουμε την ευρηματικότητα της Κυβέρνησης, που αντί να ενισχύσει και να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αποκάλυψη ανασφάλιστης εργασίας, μετατρέπει, αποπροσανατολιστικά, τα σχολεία σε ρόλο επιθεωρήσεων εργασίας και τους εκπαιδευτικούς σε ελεγκτές εργασίας!!

Στις 6 Σεπτέμβρη ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κάλεσε σε σύσκεψη τους Διευθυντές των Εσπερινών σχολείων.

Ο Προϊστάμενος, εκνευρισμένος που την προηγουμένη μέρα έκανε παρέμβαση η ΕΛΜΕ, αντί να ακούσει τις ανησυχίες των Διευθυντών και να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εσπερινών, μετέτρεψε τη σύσκεψη σε κήρυγμα κατά της ΕΛΜΕ και της συνδικαλιστικής δράσης και με απειλητικό, αυταρχικό ύφος προειδοποίησε τους Διευθυντές να «μη του ξαναστείλουν την ΕΛΜΕ». Επιπλέον, με σαφή τρόπο τους επισήμανε πως, σαν διοικητικοί υπάλληλοι (!), οφείλουν να διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΕΛΜΕ!!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την αντισυνδικαλιστική, αντιδημοκρατική, αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που για άλλη μια φορά αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Χαιρετίζουμε τη στάση των Διευθυντών, που γύρισαν την πλάτη στις απειλές. Τους καλούμε σε παραπέρα δράση μέσα από την ΕΛΜΕ και να μην υποκύπτουν σε απειλές και εκβιασμούς της Διοίκησης.

H δεύτερη, σοβαρή καταγγελία περί τηλεφωνικών οχλήσεων και απειλών:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά επανέρχεται στο ζήτημα της αυταρχικής και αντισυνδικαλιστικής στάσης του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά.
Λίγες μέρες μόνο μετά την «νουθεσία» προς τους Διευθυντές των Εσπερινών Σχολείων του Πειραιά «να μην του ξαναστείλουν την ΕΛΜΕ » και πως «οφείλουν να διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΕΛΜΕ Πειραιά, μια και είναι διοικητικοί υπάλληλοι» (βλέπε ομόφωνη ανακοίνωση ΕΛΜΕ 125/20-09-2018), ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά επανήλθε … δριμύτερος.

α) προσπάθησε να εκφοβίσει τηλεφωνικά και άλλο Διευθυντή σχολικής μονάδας για το γεγονός ότι ενημερώθηκε η ΕΛΜΕ για την απόφαση της ΔΙΔΕ να κλείσει τμήμα στο συγκεκριμένο σχολείο. Απαίτησε δε, το άμεσο κλείσιμό του. Το τηλεφώνημα μάλιστα έγινε την ώρα που εξελισσόταν ενημέρωση των συναδέλφων από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων των συναδέλφων του σχολείου.
β) εγκάλεσε τηλεφωνικά μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για άποψη που δημοσιοποίησε και με την οποία δεν συμφωνούσε ο ίδιος. Η κριτική του μέλους του Δ.Σ. αφορούσε την απόφαση της ΔΙΔΕ Πειραιά να μην στείλει πολλά κενά αναπληρωτών ειδικής αγωγής στην Α’ φάση προσλήψεων, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές και τα ειδικά σχολεία να έχουν εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Για το ζήτημα αυτό, έχει βγάλει καταγγελία και η ΕΛΜΕ (βλέπε 116/10-09-2018), αλλά και μια σειρά φορείς (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α., Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. κ.α.).

Το επιχείρημα ότι το τηλεφώνημα ήταν «προσωπικό» δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική. Δεν αφορούσε κάποιο προσωπικό ζήτημα, αλλά την κριτική του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ προς τη Διοίκηση και τον Προϊστάμενο. Και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε.

Πολύ περισσότερο, που η ΕΛΜΕ δέχτηκε και άλλες καταγγελίες συναδέλφων για απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά απέναντί τους (τηλέφωνα στα προσωπικά κινητά, κλήση στο γραφείο, απειλές κ.α.), καθώς και καταγγελίες για προσβλητικές-απαξιωτικές συμπεριφορές από την πλευρά του στο χώρο εργασίας τους.
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την παρέμβαση της Διοίκησης, τον εντεινόμενο αυταρχισμό, που πάει χέρι-χέρι με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Χάνουν την ψυχραιμία τους, γιατί αυτή η πολιτική γίνεται αντιληπτή σε όλο και περισσότερους συναδέλφους.

Έχουμε προειδοποιήσει και άλλες φορές πως θέλουν να ξεμπερδεύουν με την παρουσία μίας «ενοχλητικής» ΕΛΜΕ, που αποκαλύπτει το κυβερνητικό παραμύθι περί «κανονικότητας» στα σχολεία, αντιπαλεύει με όσες δυνάμεις διαθέτει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων-μελών της ΕΛΜΕ, ώστε να μην απευθύνονται στο σωματείο τους, στην ΕΛΜΕ τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσφέροντας κάλυψη στο στέλεχός τους στον Πειραιά, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφασίζει σε πρώτη φάση:

α) να δώσει και στα ΜΜΕ τις καταγγελίες ενάντια στο Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά.
β) να ζητήσει την καταγγελία του από την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλα σωματεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει ότι οι παραπάνω ενέργειες, οι οποίες είναι επαναλαμβανόμενες, δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Καλούμε και άλλα σωματεία να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, που μάς γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<