ΟΛΜΕ – ΔΟΕ: Πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας

ΟΛΜΕ – ΔΟΕ: Πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας

7 Ιανουαρίου 2019 0 σχόλια

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ο.Λ.Μ.Ε. για το επόμενο χρονικό διάστημα ενάντια στο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές και πως «επιβάλλεται να γνωστοποιήσουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία την αντίθεσή μας στο νέο σύστημα διορισμών των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και τη χρόνια εκμετάλλευση των αναπληρωτών».

Οι κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ:

– Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σύστημα διορισμών από Δευτέρα 7/1/2019 έως Παρασκευή 11/1/2019.

-Την Δευτέρα πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ώρα 12.00 από κοινού με την Δ.Ο.Ε.

-Την Παρασκευή 11/1/2019 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας.

-Την Παρασκευή 11/1/2019 πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε.

-Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μάλιστα, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες για σήμερα Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, ώρα 12:00, στο Υπουργείο Παιδείας, με κυρίαρχο αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<