Ο Πρύτανης παρουσίασε το νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Ο Πρύτανης παρουσίασε το νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης

12 Φεβρουαρίου 2019 0 σχόλια

Τον προγραμματισμό για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο παρουσίασε η Πρυτανεία με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης του ΤΕΙ Κρήτης.

Το λεπτομερές πρόγραμμα παρουσίασε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Η προτεινόμενη ακαδημαϊκή διάρθρωση του Νέου Πανεπιστημίου στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στα υφιστάμενα τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης με ενισχυμένα ευρύτερα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, διασφαλίζοντας έτσι την βιωσιμότητα του εγχειρήματος»

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι είναι «Σπουδαία εξέλιξη, χαρμόσυνο γεγονός η δημιουργία 3ου Πανεπιστημίου στην Κρήτη. Η αναβάθμιση του ΤΕΙ παραμένει η μόνη δυνατή λύση, μετά την άρνηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου να συμμετέχουν σε συζήτηση για τη συνένωση των τριών ΑΕΙ του νησιού»

«Το ακαδημαϊκό οικοσύστημα της Κρήτης είναι ένα από τα πιο ισχυρά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αφου, για διάφορους λόγους, δεν έγινε εφικτή η συνένωση των τριών ΑΕΙ της Κρήτης και η δημιουργία ενός μεγάλου, εξαιρετικά ποιοτικού Πανεπιστημίου, είναι προφανές ότι η εξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης στο τρίτο Πανεπιστήμιο του νησιού, είναι η αμέσως επόμενη βέλτιστη προοπτική» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου της Κρήτης με την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, είναι όμως ένα σπουδαίο, χαρμόσυνο εμβληματικό γεγονός. Το νέο πανεπιστήμιο θα είναι το πανεπιστήμιο όλης της Κρήτης, όλων των πολιτών. Δημιουργείται για τους φοιτητές του για την Κρήτη, για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Κατσαράκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνένωσης

Ο κ. Κατσαράκης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι «Ορθάνοιχτη για το μέλλον, όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, η συνένωση με τα υπόλοιπα Ιδρύματα του νησιου». Ο ίδιος σημείωσε ότι «Το πόρισμα θα αποτελέσει τον κορμό του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή. «Ελπίζουμε κι ευχόμαστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί ως το τέλος Φλεβάρη, για να προλάβουμε το μηχανογραφικό»

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής ο ίδιος τόνισε: «Πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ορατός ο κίνδυνος το μοναδικό ΤΕΙ να μείνει στην Κρήτη και να υπάρξουν δυσμενείς συνθήκες, με υποβάθμιση όλων των ΑΕΙ της Κρήτης. Δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τα υπόλοιπα Ιδρύματα, δεν βρήκαμε θετικές αντιδράσεις. Η Επιτροπή όμως διαβάζοντας όλα τα δεδομένα, έκρινε οτι δικαίως το ΤΕΙ πρέπει να αναβαθμιστεί. Το ΤΕΙ με την αξία του και όχι χαριστικά εντάσσεται στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση».

ΠΗΓΗ: cretalive

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<