Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας από τη ΔΟΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας από τη ΔΟΕ

20 Δεκεμβρίου 2018

Εμπαιγμό των εκπαιδευτικών και απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποίησεών τους καταγγέλλει η ΔΟΕ τον υπουργό Παιδείας, απορρίπτοντας την πρότασή του να συναντηθούν στη Βουλή σήμερα στις 9:30 το πρωί.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία μαζί με την Ομοσπονδία των καθηγητών έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι.

«Λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της ΔΟΕ και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ και προσθέτει:

«Μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12, πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης. Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να «διευκολύνουν» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου».

Η ΔΟΕ καταδικάζει την παρελκυστική, όπως επισημαίνει στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, «που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος».

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι σήμερα η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο υπουργείο Παιδείας και ενόσω πραγματοποιείται η δυναμική αντίδραση του κλάδου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<