3.771 υποτροφίες για επιμελείς φοιτητές με χαμηλό εισόδημα

3.771 υποτροφίες για επιμελείς φοιτητές με χαμηλό εισόδημα

14 Δεκεμβρίου 2019

Υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές που σπουδάζουν στα ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες πρόκειται να δώσει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Έχουν προκηρυχθεί 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υποτροφίες χορηγούνται για διάστημα εννέα μηνών (από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019) σε ημερομηνίες που θα αποφασίζονται από το ΙΚΥ και ανέρχονται σε:

* 380 ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους

* 200 ευρώ μηνιαίως για τους λοιπούς υποτρόφους

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ( https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr ).

Εξαιρούνται οι φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Ποιοι φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι επιμελείς φοιτητές προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018/19 σε Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

* Το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας φορολογικό έτος 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (7.500) βάσει φορολογικής δήλωσης, στην οποία ο υποψήφιος περιλαμβάνεται ως υπόχρεος ή εξαρτώμενο μέλος.

* Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα για οποιαδήποτε αιτία.

* Δεν είναι ήδη πτυχιούχοι Ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.

* Δεν διαμένουν σε φοιτητική εστία και δεν τους παρέχεται στέγαση από το ΑΕΙ όπου φοιτούν ή άλλο φορέα.

* Δεν έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου και έχουν επιτύχει στο εξήντα τοις εκατό (60%) των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-2018), πλην των πρωτοετών. Επιπλέον πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από την ιστoσελίδα του ΙΚΥ https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2018-2019

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<