Αναπληρωτές: Η ΠΕΑΔ αποτιμά τη β’ φάση προσλήψεων και προετοιμάζεται για τη γ’

Αναπληρωτές: Η ΠΕΑΔ αποτιμά τη β’ φάση προσλήψεων και προετοιμάζεται για τη γ’

1 Οκτωβρίου 2019

Για τα αποτελέσματα της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών και την Γ’ φάση, η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, εξέδωσε ανακοινώσεις η ΠΕΑΔ.

Όσον αφορά την Β’ φάση αναφέρει:

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά τις προσλήψεις την Παρασκευή 27/9 (β’ φάση) έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Παρά το γεγονός ότι τα κενά στην Β/θμια Εκπαίδευση είχαν ήδη χαρτογραφηθεί σε σημαντικότατο ποσοστό ενόψει των προσλήψεων της α’ φάσης (5/9), εκείνες άφησαν ακάλυπτο το 63%!!! Το επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια προκαλεί αρνητικές συνέπειες (α) στην έγκαιρη κάλυψη των κενών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, με συνακόλουθη την υστέρηση στην εκκίνηση των μαθημάτων, ειδικά των πανελλαδικά εξεταζόμενων και (β) επιφέρει στρεβλώσεις στις προσλήψεις αφού στην α’ φάση αυξάνεται για πολλούς η πιθανότητα να βρεθούν πολύ μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής τους.
2. Η Β/θμια Γενική Αγωγή διεκδικεί –δυστυχώς- τον ρόλο του φτωχού συγγενή, αν και οι περισσότερες αλλαγές σε αναλυτικά προγράμματα και προγράμματα σπουδών την αφορούν, ειδικά τις λεγόμενες βασικές ειδικότητες.
3. Τα στοιχεία μετά και τις πρόσφατες προσλήψεις αποδεικνύουν ότι τα κενά που παραμένουν για τη μεν Γενική Αγωγή υπολογίζονται στα 1.800, για τη δε Ειδική Αγωγή σε πάνω από 900!

Για τη Γ’ φάση ενημερώνει ότι:

Συνάδελφοι/-ισσες, μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα η Π.Ε.Α.Δ. με το υπουργείο σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Σύντομα θα ακολουθήσει και η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, δεδομένου ότι δεν καλύφθηκαν (α+β φάσεις) επαρκώς τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια.
     
  2. Οι προσλήψεις στα πλαίσια της Μ.Ν.Α.Ε. για τα ΕΠΑ.Λ. θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.
     
  3. Για τις Τ.Υ. οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<