«Αρνητική η Υπουργός Παιδείας για την λειτουργία από φέτος του Μουσικού Γυμνάσιου στο Καβούσι Λασιθίου»

«Αρνητική η Υπουργός Παιδείας για την λειτουργία από φέτος του Μουσικού Γυμνάσιου στο Καβούσι Λασιθίου»

8 Οκτωβρίου 2019

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Παιδείας για το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι που όπως τόνισε: «το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι Λασιθίου έκλεισε πριν καν ανοίξει με ευθύνη του Υπουργείου».

Η καθυστερημένη έγκριση στις 29 Αυγούστου και συνακόλουθα ο ελάχιστος χρόνος για την ενημέρωση για τις εγγραφές των υποψήφιων μαθητών, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην μειωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία και όλοι οι φορείς ζήτησαν ολιγοήμερη παράταση που δεν δόθηκε αλλά και περαιτέρω ενέργειες που δεν έγιναν, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η ίδρυση του σχολείου αποτελεί ένα ώριμο αίτημα, δεδομένης της πλούσιας παράδοσης του νομού στα γράμματα και στις τέχνες και κατέθεσε στα πρακτικά της ολομέλειας όλα τα σχετικά έγγραφα και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις καλλιτεχνικού σχολείου δόθηκε περισσότερο περιθώριο χρόνου, με αποτέλεσμα να εγγραφούν τα παιδιά που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η Υπουργός από την πλευρά της, ήταν αρνητική στο να λειτουργήσει φέτος το σχολείο, αφού όπως είπε δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εγγραφή μαθητών, παραλείποντας να απαντήσει για τις ευθύνες του Υπουργείου σχετικά με την ολιγωρία που επέδειξαν οι υπηρεσίες του, για την ενημέρωση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των δημοτικών σχολείων και υποσχέθηκε ότι την νέα σχολική χρονιά θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να λειτουργήσει ομαλά το Μουσικό σχολείο στο Καβούσι.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<