Βάσεις 2018: Μπήκαν σε ΤΕΙ με σχεδόν… λευκή κόλλα!

Βάσεις 2018: Μπήκαν σε ΤΕΙ με σχεδόν… λευκή κόλλα!

28 Αυγούστου 2018

Με τις βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ανακοινώνονται το απόγευμα της Δευτέρας από το υπουργείο Παιδείας, τα πρώτα στοιχεία για τους βαθμούς εισαγωγής ανέδειξαν κάποια από τα κενά του συστήματος.

Μέσα στα αξιοσημείωτα της φετινής διαδικασίας βρίσκεται το γεγονός ότι, εξαιτίας της απόφασης να συγχωνευθούν τμήματα ΤΕΙ με πανεπιστήμια, υπάρχουν υποψήφιοι που με 3.000 ή 4.000 μόρια εισάγονται σε κάποιο Τεχνολογικό Ίδρυμα, αλλά θα… αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου!

Για παράδειγμα, η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαμορφώθηκε στα 3.034 μόρια (πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έφτασε στα 3.072 μόρια (άνοδος 116 μορίων).

Οι πρωτοετείς των δυο αυτών τμημάτων εισάγονται σε ένα ΤΕΙ, αλλά εφόσον το Ίδρυμα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο της περιφέρειας, θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ!

Κι αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κάποια τέτοια ΤΕΙ να μετατραπούν σε πανεπιστήμια, μετά τις συνενώσεις που θα προκύψουν με ΑΕΙ.

Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε φοιτητές συγκεκριμένων τμημάτων που εισήχθησαν σε τεχνολογικό τμήμα με σχεδόν «λευκή κόλλα», να αποφοιτήσουν από πανεπιστήμιο.

Πηγή: Cnn.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<