Απολυτήριοι τίτλοι χωρίς θρήσκευμα θα δίνονται στους μαθητές των ελληνικών σχολείων για πρώτη φορά.
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εκδόθηκε την τελευταία στιγμή και εστάλη ως οδηγία στους Διευθυντές των σχολείων λίγες μόνο μέρες πριν την τελική εκτύπωση των τίτλων, την ώρα που οι μαθητές είχαν ήδη ολοκληρώσει τις απολυτήριες εξετάσεις τους.
«Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.
Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι όποιοι γονείς θέλουν να αναγράφεται το θρήσκευμα, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση. Όσοι δεν το κάνουν, το παιδί τους θα πάρει απολυτήριο δίχως την αναγραφή θρησκεύματος.
Με την ίδια απόφαση, οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να καταχωρούν το επώνυμο μητέρας για τους μαθητές και όχι το γένος, όπως ίσχυε.
ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA
Χωρίς Σχόλια
Ξεκινήστε μια συζήτησηΚανένα σχόλιο ακόμη
You can be the one to start a conversation.