Δημόσια ΙΕΚ: Απλήρωτοι για 8 μήνες οι εκπαιδευτές!

Δημόσια ΙΕΚ: Απλήρωτοι για 8 μήνες οι εκπαιδευτές!

16 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Οι εκπαιδευτές των δημόσιων ΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι για 8 μήνες και με ανακοίνωσή τους τονίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Κίνηση Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει τα εξής:

«Α. Από τις 9 Οκτωβρίου 2017 (εξάμηνο 2017 Β!) συνεχίζουν να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ.

Β. Οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για επίσημη ενημέρωση μας από τους εμπλεκόμενους φορείς για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και τον χρονικό προσδιορισμό καταβολής των δεδουλευμένων, έχουν καταστεί άκαρπες αλλά και εμπαικτικές αφού οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επιρρίπτουν την ευθύνη μεταθέτοντας την ο ένας στον άλλο αποφεύγοντας να απαντήσουν και ενημερώσουν επικαλούμενοι άγνοια…

Γ. Το κλίμα το οποίο επικρατεί στα Δημόσια ΙΕΚ είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστο και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους, πολλώ δε μάλλον εν όψει των επικείμενων (σε 20 ημέρες) τελικών εξετάσεων, επιτείνοντας παράλληλα την προσπάθεια απαξίωσης τους, με τα αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο προβλήματα.

Δ. Η πλειονότης των 6.000 περίπου εκπαιδευτών και ειδικά αυτών οι οποίοι έχουν ως μοναδική βιοποριστική απασχόληση αυτή των Δ.ΙΕΚ έχουν περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό, σε κατάσταση απόγνωσης, σε αδυναμία αντιμετώπισης της καθημερινότητας και σε ευτέλεια της προσωπικότητας τους, με την αδικαιολόγητη, παρατεταμένη και ανεύθυνη αντιμετώπιση που τυγχάνουν.

Ε. Καλούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό να δείξει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση απεμπλοκή των όσων σκόπιμων ή μη προβλημάτων αφενός και ανυπόστατων δικαιολογιών αφετέρου επικαλούνται υπηρεσιακοί παράγοντες. Την ουσιαστική παρέμβαση του ώστε να παρακαμφθεί η δυστοκία που χαρακτηρίζει τους επιφορτισμένους με τις διαδικασίες πληρωμής, δίνοντας λύση και να ενημερώσει την κοινωνική ομάδα των εκπαιδευτών για:
• Την ακριβή και άμεση ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων του εξαμήνου 2017 Β! του οποίου η σύμβαση έργου έχει λήξει από τις 07/02/2018
• Τον προγραμματισμό για την πληρωμή των δεδουλευμένων του τρέχοντος εξαμήνου 2018 Α!
• Την τακτοποίηση των απαιτούμενων εκείνων ενεργειών ώστε οι άνεργοι εκπαιδευτές από 30/06/2018 να δύνανται να αιτηθούν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.

Ζ. Ο επαγγελματισμός και η έως και σήμερα ανοχή που έχει επιδείξει το σύνολο των εκπαιδευτών, επουδενί θα πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία διεκδίκησης των αναμφισβήτητα δίκαιων αιτημάτων μας. Με την απαιτούμενη σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενιαία συλλογική συμμετοχή, κατανόηση και στήριξη των Διευθύνσεων των Δ.ΙΕΚ, θα αντιμετωπίσουμε κάθε …στρατηγική η οποία λειτουργεί και εξυπηρετεί πρακτικές που αντίκεινται των δίκαιων αιτημάτων μας και της υποβάθμισης του θεσμού”.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας