Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα σχολεία (VIDEO)

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα σχολεία (VIDEO)

11 Σεπτεμβρίου 2019

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών κατήγγειλαν εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Από τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η κάλυψη των κενών, μόνιμοι διορισμοί και έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Όπως επισημάνθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μετά την πρώτη φάση πρόσληψης των 21.000 περίπου αναπληρωτών, η κάλυψη των αναγκών στη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση φτάνει μόλις στο 35 – 40% με διαφοροποιήσεις ανάλογα την ειδικότητα. Ειδικότερα, έχουν προσληφθεί περίπου 1.700 αναπληρωτές τη στιγμή που πέρυσι εργάστηκαν περίπου 5.000 και παράλληλα υπήρξαν και συνταξιοδοτήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε μία φάση τώρα μέσα στο Σεπτέμβρη με αναπληρωτές και να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα που διαιωνίζεται τόσα χρόνια με μόνιμους διορισμούς ώστε και οι μαθητές να μπορούν να έχουν τον καθηγητή τους από την αρχή της χρονιάς. Διεκδίκησαν παράλληλα να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους αναπληρωτές κυρίως στα νησιά και τουριστικές περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα με στέγαση – μεταφορές – διαβίωσή τους και να εξισωθούν τα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<