Διγαλάκης: Μέσω ΕΣΠΑ η ανέγερση των δύο σχολείων στην Κίσσαμο

Διγαλάκης: Μέσω ΕΣΠΑ η ανέγερση των δύο σχολείων στην Κίσσαμο

7 Δεκεμβρίου 2019

Τον χάρτη για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κίσσαμο παρουσίασε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης το Σάββατο το πρωί σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Κισσάμου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης πρόθεση του Υπουργείου είναι να ενταχθεί το ένα κτήριο από τα δύο σχολεία (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου) στο τρέχον ΕΣΠΑ και το άλλο σχολείο στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινάει το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εκπονήσει τη μια μελέτη οι Κτηριακές Υποδομές Α. Ε. και η άλλη μελέτη να ανατεθεί στη συνέχεια.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ενώ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά το πρώτο κτήριο μπορεί να είναι έτοιμο σε 3 χρόνια και το δεύτερο ένα χρόνο μετά.

Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι οι στεγαστικές ανάγκες των σχολείων θα καλυφθούν με προκατασκευασμένες αίθουσες. Οι αίθουσες προκάτ που υπολογίζεται ότι θα είναι 20 με 25, θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα είτε του Δήμου είτε της εκκλησίας ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν τοποθετηθεί οι αίθουσες προκάτ μέχρι τον Μάρτιο. Ανέφερε πάντως ότι ήδη έχει προβεί σε πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστούν πιο νωρίς κάποιες αίθουσες μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ιδιωτικών επιχειρήσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτή την πρωτοβουλία.

Στο μεταξύ, έως ότου προχωρήσει η προσωρινή λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών, ο δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης ανέφερε ότι ότι τα σχολεία θα φιλοξενηθούν στα δύο Γυμνάσια της περιοχής με διπλοβάρδια. Για το θέμα δε της μεταφοράς των μαθητών έκανε γνωστό ότι θα λυθεί οριστικά την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος θα υποβάλει αίτημα για τη μοριοδότηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στο πλαίσιο της πρόνοιας του νόμου για υποψηφίους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος μετακίνησης των μαθητών. 

Πηγή: Xανιώτικα Νέα

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<