Εκπαιδευτικοί καλούνται για ανάκριση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών!

Εκπαιδευτικοί καλούνται για ανάκριση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών!

15 Οκτωβρίου 2018 0 σχόλια

Σύμφωνα με δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας agrinionews.gr, πολλοί θεολόγοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας καλούνται από την Πταισματοδίκη σε ανάκριση για να εξεταστούν ως μάρτυρες για το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

Οι θεολόγοι σύμφωνα με τη δημοσίευση καλούνται να καταθέσουν την άποψη τους για το νέο τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος καθώς η πταισματοδίκης, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, ασχολείται με τη συλλογή υλικού στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης που προς το παρόν στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Οι κλήσεις των Θεολόγων φέρονται να σχετίζονται με την αντίθεση πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και τη μήνυση που υπέβαλλε γονέας από το Αγρίνιο κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη διδασκαλία και το περιεχόμενο του βιβλίου των Θρησκευτικών

Πριν λίγες ημέρες το ΥΠΠΕΘ είχε δημοσιεύσει στοιχεία έρευνας για την αποδοχή των νέων προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών από τους εκπαιδευτικούς. Η σχετική ανακοίνωση είχε ως εξής:|

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία ερωτηματολογίων αποτίμησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σχετικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών. Στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετείχαν 2809 εκπαιδευτικοί – θεολόγοι, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Θεολόγων που εργάζονται στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από 2091.

Με βάση τα δεδομένα των απαντήσεων προκύπτει ότι το διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, όπως αυτά προέκυψαν μετά τον διάλογο με την Εκκλησία, αντιμετωπίζεται θετικά από το 76% των Θεολόγων. Το ποσοστό αρνητικής αντιμετώπισης φθάνει το 15%, ενώ ένα ποσοστό 9% δεν απαντά.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι το κύριο αίτημα σχεδόν όλων των Θεολόγων είναι η παροχή περισσότερων επιμορφωτικών σεμιναρίων ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νέες διδακτικές δυνατότητες που παρέχουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών στους Θεολόγους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<