ΕΛΜΕ Χανίων: «Λύση εδώ και τώρα για τους μαθητές – εργαζόμενους!»

ΕΛΜΕ Χανίων: «Λύση εδώ και τώρα για τους μαθητές – εργαζόμενους!»

9 Ιουνίου 2019

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στις Πανελλήνιες, η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή της ζητά άμεση λύση για τους μαθητές-εργαζομένους.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων επισημαίνει τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε μαθητές – εργαζόμενους του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι πλέον φανερή σε όλους ότι η «κανονικότητα» που ζούμε ως εργαζόμενοι με τους μισθούς πείνας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμπληρώνεται με τον εργοδοτικό δεσποτισμό και την κατάργηση μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες κράτους – διοίκησης – κυβέρνησης που στην πράξη αφήνουν ασύδοτους και ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να παραβιάζουν δικαιώματα και άδειες, επιβάλλοντας ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας, φόβου, πιέσεων και απειλών προς στους εργαζόμενους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Εργασίας, ΔΔΕ Χανίων, να διασφαλίσουν:

Την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση.
Τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις.
Τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κινηθεί στην κατεύθυνση άμεσης λύσης της απαράδεκτης κατάστασης με τα Εσπερινά σχολεία (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ).

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Χανίων τονίζει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών. Δεν θα επιτρέψει σε κανένα εργοδότη-κράτος-κυβέρνηση να παραβιάζουν μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να καταγγέλλει άμεσα στο σωματείο του αντίστοιχα κρούσματα, να διεκδικεί με το σωματείο του τα δικαιώματα του.

Το ΔΣ καλεί εργαζόμενους, μαθητές, πρωτοβάθμια σωματεία σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 10 Ιούνη στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κρήτης (Ξανθουδίδου 28) στις 13:00 και στη ΔΔΕ Χανίων 14:00».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<