Εντυπωσίασε ακόμα μία χρονιά το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (VIDEOS)

Εντυπωσίασε ακόμα μία χρονιά το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (VIDEOS)

15 Απριλίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (κεντρικό site: www.digifest.info, τοπικό site: ira.digifest.info).

Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, να περιηγηθούν στην έκθεση των ψηφιακών έργων των μαθητών, να επισκεφθούν διαδραστικές εκθέσεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εξής διαδραστικές εκθέσεις: Εργαστήριο Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής-ΙΤΕ: «Ρομποτικά Συστήματα και Ρομποτική Όραση», ΙΤΕ: «Παγιδεύοντας τους Hackers», ΙΤΕ: «Περίπτερο ενημέρωσης από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου», Τμήμα Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης: «Διάφορες διαδραστικές εφαρμογές», ομάδα ανοικτού λογισμικού ΥΠΠΕΘ: «EduDistributions». Επίσης, είχαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής στα εργαστήρια: «Code hunting, κυνήγι θησαυρού με επίλυση γρίφων υπολογιστικής σκέψης», «Escape the S.T.E.M Version 2019», «RadioLab: Οι μαθητές εκπέμπουν! Κάνουν ραδιόφωνο!», «Εμπόδια, βήματα, παράξενες αποστολές».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, τηλεσυνάντηση μαθητών όλων των πόλεων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<