Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους απορριφθέντες ΑΣΕΠ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους απορριφθέντες ΑΣΕΠ

17 Δεκεμβρίου 2019

«Η πολιτεία υπάρχει για να θέτει κανόνες δικαίου, να παίρνει αποφάσεις, να αντιμετωπίζει προβλήματα, να δίνει λύσεις» τονίζουν σε επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι απορριφθέντες ΑΣΕΠ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Κοντεύει μήνας από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της  προσωρινής κατάταξης των υποψηφίων και της 3ης προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή. Ένας μήνας από τότε που με μεγάλη έκπληξη και ανείπωτη οδύνη διαπιστώσαμε τον αποκλεισμό μας από τους αξιολογικούς πίνακες, λόγω μη πληρωμής ενός παραβόλου 3€, την πληρωμή του οποίου ενώ είχαμε δρομολογήσει, ουδέποτε ολοκληρώθηκε, όπως τελικά αποδείχθηκε.

Όσες φορές τηλεφωνήσαμε στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, οι γραμματείς της απαντούσαν ότι «το θέμα εξετάζεται, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Στις προτάσεις της Δ.Ο.Ε και στις εκκλήσεις μας για νομοθετική ρύθμιση, όλο αυτό το διάστημα και μέχρι πρόσφατα, το υπουργείο Παιδείας, ως νέος Πόντιος Πιλάτος, μετέθετε την ευθύνη στο ΑΣΕΠ, λέγοντας πως σέβεται την ανεξαρτησία του. Μέχρι που πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με το ΑΣΕΠ, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Αρχής δήλωσαν πως «…υπάρχει ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος ώστε να βρεθεί λύση…» και ότι «…φυσικά, η απόφαση είναι της Κυβέρνησης και της Βουλής…».

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι χρόνια τώρα όλοι εμείς επενδύαμε σε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές, ξένες γλώσσες και σεμινάρια, εξειδικεύσεις και προϋπηρεσία (που αποκτήσαμε οργώνοντας την Ελλάδα) προκειμένου να ανταποκριθούμε στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής.

Αντιλαμβάνεστε πολύ καλά ότι ασφαλώς δεν θα διακινδυνεύαμε να μην πληρώσουμε το μηδαμινό ποσό των 3€, αν γνωρίζαμε ότι δεν είχε τελικά καταβληθεί. Αυτό συνέβη λόγω σωρείας προβλημάτων.

Με την έκβαση αυτή αναδεικνύονται τα προβλήματα και η σύγχυση που προκάλεσαν οι αστοχίες και οι προχειρότητες ενός πλαισίου προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, αν και δεν είναι αυτό υπεύθυνο για όλα.

Κι έτσι τώρα, νέοι άνθρωποι με πολλά προσόντα, πολλοί με οικογένειες, αντί να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, καταδικαζόμαστε σε 3ετή τουλάχιστον ανεργία, λόγω της σχετικής πρόβλεψης ενός νόμου (ν.4589/2019) που θα έπρεπε ήδη να έχετε αλλάξει. Και λέμε «τουλάχιστον», αφού στο μεταξύ συνάδελφοι με λιγότερη προϋπηρεσία θα μας έχουν προσπεράσει, καθιστώντας μας ουραγούς με δυσοίωνο μέλλον.

Η πολιτεία, όμως, υπάρχει για να θέτει κανόνες δικαίου, να παίρνει αποφάσεις, να αντιμετωπίζει προβλήματα, να δίνει λύσεις.

Η διοίκηση οφείλει να προβλέπει και να δίνει λύσεις.

Να διαχωρίζει τη σύγχυση από την πρόθεση.

Να ενημερώνει εγκαίρως για τυχόν παραλείψεις.

Εσείς τι κάνετε;

Η πολιτεία και η κυβέρνησή σας δεν μπορεί να στέκεται ως απλός θεατής μπροστά στα γεγονότα.

Να ξεπεράσει στεγανά και να δώσει γενναίες λύσεις για το οφθαλμοφανές και το αυταπόδεικτο.

Σε ποια χώρα ζούμε, ευρωπαϊκή ή τριτοκοσμική, όπου ένα παράβολο 3€ θα καταστρέψει εκατοντάδες νέους επιστήμονες;

Δεν πρέπει πια να σταματήσει η φυγή από τη χώρα νέων επιστημόνων που θέλουν να δουλέψουν και να υλοποιήσουν εδώ τα όνειρά τους;

Εμείς δεν είμαστε παιδιά αυτής της χώρας που μας πετά στον καιάδα;

Φτάνει πια! Λάβετε άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να αποφευχθούν αδικίες που σίγουρα θα οδηγήσουν σε χρόνιες νομικές διεκδικήσεις και χρονικές καθυστερήσεις.

Με αγωνία

Απορριφθέντες υποψήφιοι

(λόγω μη εμπρόθεσμης πληρωμής παραβόλου 3€)

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<