Επίθεση σε Γαβρόγλου από τους κληρικούς της Κρήτης

Επίθεση σε Γαβρόγλου από τους κληρικούς της Κρήτης

19 Ιανουαρίου 2019

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων από την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, με αφορμή τον «αποκλεισμό» όπως καταγγέλλουν της Εκκλησίας της Κρήτης από τον διάλογο για τις αλλαγές στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης, π. Ζαχαρία Αδαµάκη και τον Ειδικό Γραμματέα π. Γεώργιο Μηλάκη, αναφέρεται:

«Εξοχότατε κ. Υπουργέ.

Στη συνάντηση, στις 4-12-2018 που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, μεταξύ της αντιπροσωπίας των Κληρικών
της Εκκλησίας της Κρήτης, αντιπροσωπίας των Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, των νομικών συμβούλων και υμών κ Υπουργέ, μετά των γραμματέων σας, ορίσαμε νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου 2018. Όμως με δική σας ευθύνη η συνάντηση αυτή ματαιώθηκε και μάλιστα την τελευταία στιγμή, χωρίς να μας προβάλετε καμία πειστική δικαιολογία γι αυτό.

Παρόλα αυτά συνεχίζετε να κάνετε διάλογο μόνο με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και δυστυχώς η Εκκλησία της Κρήτης τέθηκε για άλλη μια φορά στο περιθώριο.

Κ. Υπουργέ.

Έχουμε την εντύπωση πώς μας αντιμετωπίζετε σαν πολίτες Β΄ κατηγορίας. Η Εκκλησία της Κρήτης είναι μια συντεταγμένη Εκκλησία, με δικό της καταστατικό χάρτη και έχει την κανονική της εξάρτιση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόσφατα δηλώσατε ότι εσείς μιλάτε κατά κύριο λόγο με την κοινωνία και διερωτόμαστε: Εμείς δεν είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας που συνεχώς επικαλείστε;

Οι 10.000 οικογένειες των Κληρικών και το σύνολο των Ορθοδόξων και όχι μόνο, τους οποίους διακονούμε, δεν είναι αλήθεια η κοινωνία της
χώρας μας;

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον άνευ λόγου αποκλεισμό της Εκκλησίας της Κρήτης από το διάλογο» .

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<