Ετοιμάζουν αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα – Προχωρούν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Ετοιμάζουν αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα – Προχωρούν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

11 Ιουλίου 2019

H νέα Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στο εξεταστικό σύστημα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη διδακτέα και την εξεταστέα ύλη. 

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η διδακτέα ύλη έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να καλυφθεί, οπότε το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τροποποιήσεις, ενώ έκανε λόγο για τις «στρεβλώσεις» που υπάρχουν στο νέο σύστημα και οι οποίες χρήζουν βελτίωσης. 

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν» είπε, προσθέτοντας πως «δεν χρωστάνε κάτι τα παιδιά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Πρόθεση μας είναι να κρατήσουμε το ισχύον σύστημα αλλά να προβούμε σε κάποιες βελτιοποιήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ διαφωνεί και καταψήφισε το σύστημα Γαβρόγλου.

Για το ζήτημα των διορισμών, η Νίκη Κεραμέως τάχθηκε υπέρ του διορισμού των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.  «Οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή προχωρούν κανονικά. Έχουν ήδη δρομολογηθεί. Με αυτές τις προσλήψεις έχουμε συμφωνήσει επειδή υπάρχουν τρομακτικά κενά» είπε και ενημέρωσε ότι ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το ΑΣΕΠ προκειμένου να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Παρόλα αυτά δεν δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση των υπόλοιπων 10.500 μόνιμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση, σημειώνοντας πως πρόθεση της ΝΔ είναι πρώτα να χαρτογραφήσει τις ανάγκες και έπειτα να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<