Γαβρόγλου: «Κανένας εκπαιδευτικός με μεγάλη προϋπηρεσία εκτός συστήματος» (VIDEO)

Γαβρόγλου: «Κανένας εκπαιδευτικός με μεγάλη προϋπηρεσία εκτός συστήματος» (VIDEO)

5 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1 παραχώρησε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κριτήρια διορισμού και αν «πετιούνται» εκτός συστήματος οι εκπαιδευτικοί που έχουν υπερβεί τα 40-50 έτη απάντησε ο υπουργός:

«Εμάς οι υπολογισμοί μας μας λένε πως δεν θα μείνει κανένας απ’ έξω από αυτές τις ηλικίες. Εμείς αναμένουμε περί τις 135.000 υποψηφιότητες. Απ’ αυτούς το 30% έχει κάποια προϋπηρεσία. Οι υπόλοιποι μηδενική. Θέλαμε ένα δίκαιο σύστημα για όλους. Αν λέγαμε πως θα μπουν μόνο όσοι έχουν προϋπηρεσία, αυτό θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους. Ήταν ένα ισορροπημένο σύστημα. Εμείς βάζουμε ως όριο προϋπηρεσίες τους 120 μήνες, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Στην αρχή συζητούσαμε για τους 84 μήνες. Υπερβήκαμε τα όρια, γιατί η προϋπηρεσία είναι σαν να έχεις, εντός εισαγωγικών, επιστημονικά προσόντα. Από την άλλη έπρεπε να συνεκτιμήσουμε όσους δεν είχαν προϋπηρεσία, αλλά είχαν επιστημονικά κριτήρια. Κάποιος που ετοιμάστηκε να γίνει επαρκής εκπαιδευτικός δεν μπορεί να αδικηθεί από την Πολιτεία. Κανένας εκπαιδευτικός με μεγάλη προϋπηρεσία δεν θα μείνει εκτός συστήματος!»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<