Γαβρόγλου: «Περίπου 13.000 μαθητές θα μπουν χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια»

Γαβρόγλου: «Περίπου 13.000 μαθητές θα μπουν χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια»

21 Απριλίου 2019

Συνέντευξη παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την είσοδο στις λεγόμενες πράσινες σχολές μόνο με απολυτήριο Λυκείου.

Ο Γ αβρόγλου είπε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας 10.000 με 13.000 μαθητές θα μπουν χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια το 2020. Παράλληλα ο υπουργός θεωρεί ότι σε λίγα χρόνια όλοι οι υποψήφιοι θα μπαίνουν στα ΑΕΙ μόνο με το απολυτήριο με εξαίρεση ίσως κάποιες σχολές όπως οι Νομικές οι Πολυτεχνικές και οι Ιατρικές

Σε ερώτηση που του έγινε από τη δημοσιογράφο Νικολίτσα Τρίγκα σχετικά με ποια θέματα που προώθησε το Υπουργείο νιώθει, ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε ότι αισθάνεται υπερήφανος για τα βιβλία που είναι στη θέση τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς, η καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η γενίκευση του ολοήμερου σχολείου, οι ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στο χώρο της ειδικής αγωγής, η είσοδος στην Τριτοβάθμια με το απολυτήριο, και η νέα αρχιτεκτονική και αναδιάρθρωση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<