Καπετανάκειο: Αγιασμός με σκαλωσιές, σε ημιτελές κτίριο (PHOTOS)

Καπετανάκειο: Αγιασμός με σκαλωσιές, σε ημιτελές κτίριο (PHOTOS)

11 Σεπτεμβρίου 2019

Αν και έγινε τιτάνια προσπάθεια το φετινό καλοκαίρι, το Καπετανάκειο τελικά δεν ήταν έτοιμο για τον αγιασμό το πρωί της Τετάρτης ενόψει της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές και οι δάσκαλοι αντίκρισαν ένα ημιτελές κτίριο και σκαλωσιές.

Εσωτερικά το κτίριο εκτός κάποιων λεπτομερειών είναι σχεδόν έτοιμο. Όμως εξωτερικά θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγιασμός έγινε στον αύλειο χώρο ο οποίος όμως δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voucher Ergasia οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν τελειώσει πλήρως οι εργασίες του Κτιριακού Συγκροτήματος. Αυτό όμως θα γίνει αν συνεχίσουν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες όπως έγινε μέσα στο Καλοκαίρι. Δυστυχώς τόσα χρόνια δεν προχωρούσαν γρήγορα οι εργασίες με εξαίρεση το φετινό καλοκαίρι που πραγματικά εντατικοποιήθηκαν. Ένα καλοκαίρι όμως δεν φτάνει.

Αν ο ίδιος ρυθμός συνεχιστεί και τους επόμενους 3 μήνες τότε πραγματικά θα τελειώσει όλο το έργο μέχρι τα Χριστούγεννα. Ας προσέξουν λοιπόν οι υπεύθυνοι ώστε να γίνει αυτό.

Στον αγιασμό στο Καπετανάκειο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Γιάννης Αναστασάκης, η Ευαγγελία Σχοιναράκη και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανώλης Καρτσωνάκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Μια χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους. Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε:

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ:

 

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<