Καπετανάκειο: Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη μέριμνας πρόσληψης βοηθητικού προσωπικού

Καπετανάκειο: Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη μέριμνας πρόσληψης βοηθητικού προσωπικού

28 Απριλίου 2017

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας του «Καπετανάκειου» για την έλλειψη μέριμνας πρόσληψης βοηθητικού προσωπικού.

Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας) να καλυφθούν θέσεις για τις ανάγκες μόνο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης -μέσω της κοινωφελούς εργασίας- και να μείνουν εκτός γυμνάσια και λύκεια, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Δήμο Ηρακλείου, αλλά και στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «Καπετανάκειο» που παραμένει ακόμα χωρίς λύση και ουσιαστικά είναι… έρμαιο των αποφάσεων.

Όπως είναι γνωστό, το 1ο Γενικό Λύκειο, αλλά και κάποια τμήματα του Εσπερινού Γυμνασίου, στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες της αυλής, που από τη φύση τους καταργούν τις προϋποθέσεις της ασφαλούς και ουσιαστικής παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Όπως είναι λογικό, η αγανάκτηση για την κατάσταση στο «Καπετανάκειο» και τους κινδύνους που ελοχεύει αυτή, εκφράστηκε μέσω ανοιχτής επιστολής διαμαρτυρίας του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειου), του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, των συλλόγων γονέων των σχολείων που στεγάζονται στο «Καπετανάκειο» και των μαθητικών κοινοτήτων των τριών σχολείων.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
* ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ(ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ)
* ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ(ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ)
* ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ
* ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ: Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑΠΙ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ(!)

Ο σύλλογοι των εκπαιδευτικών του 1ου Γενικού Λυκείου, του 1ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους λόγω της έλλειψης της στοιχειώδους μέριμνας της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, για την πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Τονίζουν ότι το ιστορικό κτίριο του Καπετανάκειου -με ευθύνη των τοπικών αρχών και της Κεντρικής Διοίκησης- παραμένει γιαπί για εννιά(() ολόκληρα χρόνια . Το 1ο Γενικό Λύκειο, αλλά και κάποια τμήματα του Εσπερινού Γυμνασίου στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες της αυλής, που από τη φύση τους καταργούν τις προϋποθέσεις της ασφαλούς και ουσιαστικής παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας. Τα σχολεία είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους, αφού στερούνται όχι μόνο των αναγκαίων αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και αυτού ακόμη του αύλειου χώρου άθλησης και πολιτιστικής δράσης των παιδιών, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να βιώνουν ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού τους από τα θεμελιώδη μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Μάλιστα, ενώ και τα τρία σχολείο αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα και είναι , σε καθημερινή βάση ,εκτεθειμένα σε πολλές απειλές, η Διοίκηση της Εκπαίδευσης δε δείχνει τη στοιχειώδη μέριμνά της ούτε για την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ακόμη και μέσω των Κοινωφελών προγραμμάτων.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα καλύψουν, έστω και προσωρινά, τις βασικές ανάγκες της ΦΥΛΑΞΗΣ του κτιρίου, της εποπτείας των παιδιών που συνωστίζονται στον περιορισμένο χώρο της αυλής, αλλά και της γραμματειακής υποστήριξης των συλλόγων διδασκόντων που εκπληρώνουν, στο ακέραιο και με απόλυτη αίσθηση καθήκοντος, τις πολύμορφες εκπαιδευτικές, μορφωτικές, πολιτιστικές, παιδαγωγικές, αλλά και διοικητικές υποχρεώσεις τους.
Ο σύλλογοι διδασκόντων και των γονέων, αλλά και οι μαθητικές κοινότητες διαμαρτύρονται γι’ αυτή την άδικη και απαξιωτική προς το έργο τους στάση της Διοίκησης.

Δηλώνουν ότι δικαιούνται και απαιτούν το σεβασμό των αναγκών της ομαλής λειτουργίας των σχολείων κτιρίου του Καπετανάκειου που αδιάλειπτα τιμά- με το διδακτικό, επιστημονικό , παιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο του- τις δημοκρατικές του παραδόσεις και τις υψηλές αξιώσεις παιδείας των μαθητών του.

Οι παραπάνω φορείς καλούν τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ και να ικανοποιήσει ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητικών κοινοτήτων, τα οποία αφορούν στο μείζον ζήτημα της ΦΥΛΑΞΗΣ του κτιρίου και της εύρυθμης λειτουργίας των τριών σχολείων, εκ των οποίων το ένα, δηλ το Λύκειο, ουσιαστικά, παραμένει για περίπου μια δεκαετία…άστεγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καπετανάκειο: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι υπεύθυνοι!

Η αυτοψία του Voucher Ergasia στο Καπετανάκειο

Στην τελική ευθεία τα έργα στο Καπετανάκειο

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<