Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Καντάνου – Μόλις 12 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Καντάνου – Μόλις 12 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα

7 Νοεμβρίου 2019

Φουντώνει το κύμα των καταλήψεων σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με αφορμή τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που συνεπάγονται χαμένες ώρες μαθημάτων. Μετά το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Παλαιόχωρας, από σήμερα λουκέτο μπήκε από τους μαθητές και στο ΕΠΑΛ Καντάνου του δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Σύμφωνα με τους μαθητές, η διδασκαλία περιορίζεται σε μόλις 12 ώρες την εβδομάδα, αντί για 35. Μάλιστα, γίνεται και σχετική αναφορά στις υποσχέσεις της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους από τα σχολεία των Σφακίων.

Ακολουθεί η επιστολή των μαθητών του ΕΠΑ.Λ Καντάνου:

Η σύγχρονη κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο έργο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν διορίζει μόνιμους καθηγητές επειδή συμφέρουν πιο πολύ οι αναπληρωτές. Οι μόνιμοι, παίρνουν τα σωστά μόρια, ο μισθός τους είναι μεγαλύτερος καθώς έχουν και ασφάλιση, ενώ οι αναπληρωτές δεν έχουν τίποτα από αυτά. Κάπως έτσι συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων μας.

Παρόλο που οι γονείς μας φροντίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους ώστε να καταλήγει ένα ποσοστό στην εκπαίδευση, αυτό δεν συμβαίνει, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη τη διαδικασία μάθησης και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα στο δικό μας Επα.Λ , γίνονται ελάχιστες ώρες στον τομέα της γεωπονίας και της οικονομίας, ενώ στον τομέα Υγείας δεν υπάρχει κανένας βρεφονηπιοκόμος ώστε να καλύψει έστω τις μισές ώρες, καταλήγοντας να μην κάνει τα μαθήματα ειδικότητας (εκτός Αγγλικών) .

Απαιτούμε να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές ώστε να λυθούν τα προβλήματα μας. Είναι απαράδεκτο να έχει ήδη μπει Νοέμβριος και να διδασκόμαστε 12 ώρες αντί για 35 που είναι το σχολικό ωράριο και πρέπει να παρέχονται από το κράτος. Ντροπή και αίσχος για την παιδεία που παρέχει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Πηγή: eparxies.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<