Καθυστερήσεις στην αναγνώριση των πτυχίων τους καταγγέλλουν 1.000 απόφοιτοι

Καθυστερήσεις στην αναγνώριση των πτυχίων τους καταγγέλλουν 1.000 απόφοιτοι

23 Σεπτεμβρίου 2019

Απόφοιτοι ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που έχουν καταθέσει αίτηση για αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων καταγγέλουν καθυστέρηση.

Αναλυτικά:

Είμαστε απόφοιτοι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων οι οποίοι έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια στο υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στο τμήμα του Συμβούλιου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), αίτηση για αναγνώριση των Επαγγελματικών μας προσόντων.

Παρόλο που ο νόμος λέει ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε απάντηση μέσα σε 4 μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης, δυστυχώς οι απαντήσεις που δίνονται αυτή την στιγμή αφορούν αιτούντες του Μαρτίου και του Απριλίου του 2017.

Σε 3 μήνες μπαίνουμε στο 2020 και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε δεσμιοί του Υπουργείου Παιδείας και να περιμένουμε έως και 3 χρόνια για να λάβουμε την αναγνώριση των Επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Ακόμα πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση μας είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του ζητήματος των καθυστέρησεων του ΣΑΕΠ.

Συγκεκριμένα η Κα Κεραμεως έθετε σχετικά ερωτήματα στον πρώην υπουργό κο Γαβρογλου. Τώρα που έχει έρθει η ώρα τα ερωτήματα να απαντηθούν και να επιλυθούν η Υπουργός αδιαφορεί για εμάς. Δεν απαντάει σε κανένα email μας ούτε κάνει καμία σχετική αναφορά με το θέμα.

Η εκπαιδευτική χρόνια ξεκίνησε και εμείς δεν έχουμε ούτε άλλη δύναμη ούτε άλλη υπομονή ώστε να περασει κι αυτό το ετος χωρίς να έχουμε την αναγνώριση στα χέρια μας. Αντιμετωπίζουμε όλοι μας σοβαρά βιοποριστικα ζητήματα τα οποία μας έχουν επηρεάσει σε πολλά επίπεδα.

Η ομάδα αναμονής ΣΑΕΠ αποτελείται από 759 άτομα τα οποία έχουμε καταθεσει αίτηση επί το πλείστον από το 2017 και ακόμα περιμένουμε….

Ακόμα η ομάδα Ουρά αναμονης Αναγνωρισης ΣΑΕΠ φιλοξενει κοντά στα 350 άτομα ταλαιπωρημένων αιτούντων όπως επίσης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηνωμένου Βασιλείου με 127 μέλη, είμαστε εμείς και κάποιοι χιλιάδες ακόμα που περιμένουμε και δεν μας σέβονται ούτε ως άτομα αλλά ούτε και ως εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και ο νεοσύστατος Σύλλογος Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολλεγίων όπου σιγά σιγά αρχίζει να εδραιώνεται.

Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το θέμα προκειμένου να μας βοηθήσετε να ακούσουμε.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία

Με εκτίμηση

Ομάδα αναμονης ΣΑΕΠ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<