Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για πτυχιούχους 50 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για πτυχιούχους 50 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ

25 Απριλίου 2017

Στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων από 50 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ προχωρεί το υπουργείο Παιδείας προωθώντας παράλληλα ρύθμιση ώστε να παρέχεται η δυνατότητα περαίωσης στους πανεπιστημιακούς που χρωστούν στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας ΕΛΚΕ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλσυ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τις ηγεσίες των ομοσπονδιών των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ και των διδασκόντων στα ΤΕΙ ΟΣΕΠ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανάψει το πράσινο φως για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε τμήματα όπως Φυσικής, Βιολογίας και Αρχαιολογίας ενώ σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα τμήματα Μηχανικών των ΤΕΙ τα οποία αποτελούν αιτία πολέμου τόσο με τα Πολυτεχνεία όσο και με το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Σημειώνεται ότι οήμερατο ένα στα δύο τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα.

Σε ό τι αφοράτα τις προωθούμενες αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ και τις μεταπτυχιακές σπουδές ο υπουργός Παιδείας δεν δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει κάποιο από τα αιτήματα των ομοσπονδιών δηλώνοντας ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Έτσι αγκάθια παραμένουν τα αιτήματα για αύξηση της αμοιβής των πανεπιστημιακών από τη διδασκαλία μεταπτυχιακών προγραμμάτων για χρηματοδότηση τωνΑΕΙ ώστε να μπορούν τα ιδρύματα να χορηγούν υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και για θεσμοθέτηση των διδακτορικών προγραμμάτων από τα ΤΕΙ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<