Κληρικοί σε Γαβρόγλου: «Ερχονται κι εκλογές…»

Κληρικοί σε Γαβρόγλου: «Ερχονται κι εκλογές…»

21 Φεβρουαρίου 2019

Αμετακίνητοι είναι οι κληρικοί στο θέμα της μισθοδοσίας τους, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε και από την σημερινή γενική συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, με τη συμμετοχή περίπου 500 κληρικών απ’ όλη τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι η απόφασή τους, εν όψει και της σύγκλησης της Ιεραρχίας, είναι να παραμείνει στο Δημόσιο η μισθοδοσία του κλήρου.

«Ομόφωνα αποφασίσαμε να μην δεχτούμε καμία αλλαγή στα θέματα της μισθοδοσίας. Μια απόφαση που είχαμε πάρει από την πρώτη στιγμή και έκανε ομόφωνα απόφασή της και η Ιερά Σύνοδος στις 16 Νοεμβρίου του 2018 και η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία» τόνισαν οι κληρικοί, επιβεβαιώνοντας την αρχική τους απόφαση.

Οι ιερείς απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ την απόφαση του κλήρου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, μετά τη γενική συνέλευση του ΙΣΚΕ και ενόψει και της σύγκλησης της Iεραρχίας, στα τέλη Μαρτίου.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση. Όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» τόνισε, ο πρωτοπρεσβύτερος.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς στο σχέδιο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απάντησε με νόημα: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές»…

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<