Μ. Κόνσολας: «Ανοιγει άμεσα η Σχολή Ξεναγών»

Μ. Κόνσολας: «Ανοιγει άμεσα η Σχολή Ξεναγών»

20 Οκτωβρίου 2020

«Η Κρήτη αναβαθμίζει τη θέση της στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης με τη νέα Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο» δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο ο Υφυπουργός Τουρισμού κος Μάνος Κονσόλας.

Συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο κος Κόνσολας είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κο Γιώργο Μαρινάκη. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο, η οποία θα στεγαστεί σε κτίριο που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό ο δήμος στο Υπουργείο Τουρισμού. Συγκεκριμένα, θα στεγαστεί σε τμήμα του κτιρίου που στεγαζόταν το Δημαρχείο του πρώην δήμου Νικηφόρου Φωκά, στη θέση «Αθάνατος» της Τοπικής Κοινότητας Γωνιάς. Στην συνάντηση ήταν παρούσα η Αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή και αντιδήμαρχοι.

Ο κ. Κόνσολας, συνοδευόμενος από την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου, κα Μηλιούση, επισκέφθηκε το κτήριο στη Γωνιά Ρεθύμνου και εξέφρασε τα ευχαριστήρια του προς το δήμο Ρεθύμνου, ενώ προανήγγειλε την ανωτατοποίηση της σχολής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Όπως είπε ο υφυπουργός, στόχος είναι να γίνει η πρώτη πανευρωπαϊκά σχολή ξεναγών, η οποία θα είναι ανωτάτων σπουδών και τετραετούς φοίτησης με προοπτική να εκπαιδεύει και ξένους φοιτητές.

«Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη, τον οποίο επισκέφθηκα νωρίτερα στο Δήμο, για την παραχώρηση ενός εντυπωσιακού κτιρίου που θα στεγάσει τη Σχολή» δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο του πρώην δήμου Νικηφόρου Φωκά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο αποτελεί ένα βήμα προς το μέλλον και εντάσσει το Ρέθυμνο στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι υλοποιείται μια δέσμευση της κυβέρνησης ικανοποιώντας έτσι ένα πολύχρονο αίτημα των Ρεθεμνιωτών.

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Νωρίτερα ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Στον Αγιο Νικόλαο

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, θα έχει το μεσημέρι  ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μανόλης Κόνσολας, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην 1:00 μ.μ, στο γραφείο Δημάρχου (περιοχή Ξηροκάμπου).

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<