Μητσοτάκης: Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες οι προσλήψεις στην εκπαίδευση

Μητσοτάκης: Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες οι προσλήψεις στην εκπαίδευση

3 Ιουλίου 2019

Την άποψη ότι θα γίνουν τακτικές προσλήψεις αναπληρωτών ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους εξέφρασε από το Βόλο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα εκπαιδευτικού, ανέφερε: «Θα δώσουμε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γίνουν τακτικοί. Αυτή τη στιγμή ο θεσμός των αναπληρωτών είναι χρήσιμος διότι καλύπτονται κενά αλλά σε βάθος χρόνου θα προχωρήσουμε σε τακτικές προσλήψεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΔ με το πλήρες απόσπασμα:

ΓΙΩΡΓΟΣ: Ονομάζομαι Γιώργος. Φέτος δούλεψα σαν αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής. Στο χώρο της πληροφορικής, των αναπληρωτών υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις προσλήψεις και το τι μέλλει γενέσθαι στους αναπληρωτές. Θα ήθελα να σας πω ότι από την πλευρά μας είμαστε εκπαιδευτικοί ο, κατά κύριο λόγο μικροί σε ηλικία.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πόσα χρόνια δουλεύεις ως αναπληρωτής;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Πρώτη φορά δούλεψα στα 33. Οπότε, είμαστε μικροί και έχουμε άγχος σχετικά με αυτό το πράγμα. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας σχετικά με το θέμα των αναπληρωτών;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταρχάς, εστιάζεις σε ένα πολύ ουσιαστικό πρόβλημα το οποίο αφορά στην εκπαίδευση. Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές καλύπτουν θέσεις που θα έπρεπε να καλύπτονται από τακτικό προσωπικό. Πολλοί δουλεύουν για πολλά χρόνια.

Έχω συναντήσει αναπληρωτές που δουλεύουν για παραπάνω από μια δεκαετία. Πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα και έχουν αυτή την εργασιακή ανασφάλεια, τι θα γίνει με το μέλλον τους. Η πρόθεση μας είναι ξεκάθαρη. Στο πλαίσιο που δίνουν τα δημοσιονομικά που έχουμε, θα δώσουμε περισσότερες δυνατότητες σε αναπληρωτές να καταλαμβάνουν θέσεις τακτικού προσωπικού, επιβραβεύοντας και την προϋπηρεσία.

Όχι μόνο την προϋπηρεσία αλλά και την προϋπηρεσία. Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει μια επιβράβευση για ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια εμπειρία μέσα στην τάξη. Άρα σε πρώτη φάση θα εξακολουθούμε να έχουμε για το εκπαιδευτικό έτος 19- 20 τον θεσμό των αναπληρωτών, αλλά δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς καμία ανασφάλεια για αυτό. Διότι οι αναπληρωτές είναι απαραίτητοι για να καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε. Και θα αρχίσουμε σταδιακά -σε βάθος χρόνου προφανώς θα γίνει αυτή η άσκηση-, και ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε, να προσλαμβάνουμε τακτικό προσωπικό.

Θέλω να θυμίσω ότι τακτικές προσλήψεις στην εκπαίδευση έχουν να γίνουν εδώ και μια δεκαετία και προφανώς δεν γίνεται να έχουμε ένα τόσο μεγάλο κενό σε δασκάλους και καθηγητές που επιτελούν ένα τόσο σημαντικό ρόλο. Και βέβαια, ως καθηγητής πληροφορικής να σας πω πόσο μεγάλη σημασία αποδίδω στην διδασκαλία της πληροφορικής στα σχολεία και πόσο σημαντικό είναι πια τα παιδιά μας από μικρές ηλικίες, από το Δημοτικό συγκεκριμένα, να αποκτούν δεξιότητες πληροφορικής που θα τους είναι απολύτως απαραίτητες σε ένα κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα.

Διότι αν σκεφτείτε ότι ένα παιδί που μπαίνει σήμερα στην 1η Γυμνασίου το 2019 θα τελειώσει το σχολείο το 2025. Ή ένα παιδί το οποίο μπαίνει στην 1η Δημοτικού θα τελειώσει το σχολείο το 2031. Ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός τότε και πρέπει να ξανασκεφτούμε συνολικά πως διδάσκουμε την τεχνολογία και την πληροφορική. Ενδεχομένως ήδη η πληροφορική να είναι μια λέξη η οποία να πρέπει να την προσαρμόσουμε στο που πηγαίνει η τεχνολογία σήμερα. Έχει πάρα πολύ σημασία αυτό. Άρα νομίζω ότι διδάσκεις μια δεξιότητα και είσαι σε ένα γνωστικό αντικείμενο το οποίο ολοένα και μεγαλύτερη σημασία θα έχει, καθώς ξανασκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διδάσκουμε τα γνωστικά αντικείμενα στα σχολεία μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ: Καλησπέρα, κύριε πρόεδρε. Γιώργος. Καθηγητής Δημοσίου. Θα ήθελα μια τοποθέτηση σας για δυο λέξεις. Απολύσεις, κινητικότητα. Ευχαριστώ.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Απολύσεις δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα μας. Το ξεκαθαρίζω εμφατικά. Υπάρχει, όμως, μια άλλη λέξη που ξεκινάει από άλφα και είναι η λέξη αξιολόγηση για όλους. Σε πρώτη φάση στους καθηγητές, θα ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Όχι από την αξιολόγηση του διδακτικού έργου του μεμονωμένου καθηγητή. Από την αξιολόγηση των διευθυντών, στους οποίους πιστεύω πάρα πολύ. Και η κινητικότητα συνολικά, είναι ένα θεσμός τον οποίον εφάρμοσα εγώ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και από την στιγμή που γίνεται με την συναίνεση του εργαζόμενου, του φορέα προέλευσης και του φορέα στον οποίον θα καταλήξει ο εργαζόμενος, είναι ένας καλός θεσμός.

Έχουμε πολλές στρεβλώσεις ακόμη στο Δημόσιο. Μπορεί να έχουμε πλεονάζον προσωπικό κάπου και ελλείψεις αλλού. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο καλύτερα. Και από την στιγμή που αυτό γίνεται με την σύμφωνη γνώμη όλων, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Επιμένω πάρα πολύ στην αξιολόγηση, συνολικά στο Δημόσιο.

Είναι μια διαδικασία η οποία έχει γίνει πια κτήμα των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν την βλέπουν με φόβο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν απολύσεις. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί στο παρελθόν υπήρχε αυτός ο φόβος της αξιολόγησης, ότι αν δεν είμαι καλός θα απολυθώ. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν απολύσεις, η αξιολόγηση γίνεται πρωτίστως για να επιβραβεύσεις τον καλό δημόσιο υπάλληλο. Έχω συναντήσει πάρα πολλά διαμάντια στη Δημόσια Διοίκηση.

Ανθρώπους οι οποίοι, όχι μόνο στο δικό σας τον κλάδο, είναι εξαιρετικοί υπάλληλοι. Στον κλάδο της υγείας, σε διοικητικούς υπαλλήλους, στους δήμους, οι οποίοι κάνουν μια καταπληκτική δουλειά, δεν τους έχει πει ποτέ κανείς κανένα μπράβο. Δεν τους έχει επιβραβεύσει ποτέ κανείς. Δεν τους έχει πει κανείς ότι, κοίταξε να δεις, αν δυο-τρία χρόνια στην σειρά είσαι άριστος σε αυτό το οποίο κάνεις, μπορείς να έχεις μια πιο γρήγορη πρόοδο. Ενδεχομένως αύριο να μπορείς να πάρεις και μια πρόσθετη οικονομική απολαβή. Κανένα σύστημα οργανωμένης κοινωνίας δεν δουλεύει χωρίς αξιολόγηση.

Ο ιδιώτης, ο ιδιωτικός υπάλληλος αξιολογείται κάθε μέρα. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο λογιστής, αξιολογείται από τους πελάτες του. Αν δεν κάνει καλά την δουλειά του, θα πάει δίπλα, σε άλλον. Λοιπόν, όλοι αξιολογούμαστε. Εγώ αξιολογούμαι κάθε μέρα. Θα αξιολογηθώ, βέβαια, και στις εκλογές και ελπίζω η αξιολόγηση να είναι πολύ θετική από τον ελληνικό λαό, αλλά όλοι αξιολογούμαστε. Αξιολογούμαι και αξιολογούμαστε διαρκώς.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<