Πανελλαδική κινητοποίηση φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδική κινητοποίηση φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας

29 Μαρτίου 2017

Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη 30/3 στις 11.30. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση καταδικάζει την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των Παενπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

» Μια σειρά από εξαγγελίες του Υπουργού Γαβρόγλου έρχονται να επισφραγίσουν την προσπάθεια αναστροφής της εικόνας υποχρηματοδότησης και υπολειτουργίας των Ιδρυμάτων μέσω της εντονότερης ώσμωσης Παν/μίου & αγοράς, η οποία θα επιχειρηθεί μέσω κινήσεων όπως η αυτονόμηση των ΕΛΚΕ και η συγκρότηση των Περιφερειακών Συμβουλίων.» τονίζουν.

 

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση

Η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κατευθύνσεις της Μπολόνιας έχει στα σκαριά νομοσχέδιο που έρχεται να αλλάξει το χαρακτήρα της εκπαίδευσης καθώς και να καταδικάσει την εργασιακή μας προοπτική.

Μια σειρά από εξαγγελίες του Υπουργού Γαβρόγλου έρχονται να επισφραγίσουν την προσπάθεια αναστροφής της εικόνας υποχρηματοδότησης και υπολειτουργίας των Ιδρυμάτων μέσω της εντονότερης ώσμωσης Παν/μίου & αγοράς, η οποία θα επιχειρηθεί μέσω κινήσεων όπως η αυτονόμηση των ΕΛΚΕ και η συγκρότηση των Περιφερειακών Συμβουλίων.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικήσεις Ιδρυμάτων, σχολών και τμημάτων ετοιμάζονται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα πτυχία με δυο παράλληλες κινήσεις. Αφενός προωθούν τη διάσπαση του ενιαίου πτυχίου και την εισαγωγή ατομικού φακέλου προσόντων και αφετέρου επιχειρούν να αποστοιχίσουν επαγγελματικά δικαιώματα από τα πτυχία μας με πολλαπλό τρόπο (αποστοίχιση διδακτικής επάρκειας, κλάσεις και μητρώο μηχανικών).
Προφανώς οι παραπάνω κινήσεις προχωρούν παράλληλα με τις συνολικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά εν όψει και του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης.

Απέναντι σε όλα αυτά παλεύουμε για:
– Πτυχία ενιαία με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα
– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία- Ούτε σκέψη για δίδακτρα
– Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης- ΕΕ

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<