Παραιτείται η Επιστημονική Επιτροπή των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων

Παραιτείται η Επιστημονική Επιτροπή των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων

19 Οκτωβρίου 2019

Στα χέρια της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως βρίσκεται  επιστολή παραίτησης που κατέθεσε η Επιστημονική Επιτροπή Των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Η Επιστημονική Επιτροπή τα “βρόντηξε” απογοητευμένη από τους μέχρι τώρα χειρισμούς της νυν πολιτικής ηγεσίας του του υπουργείου.

Το κορυφαίο γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη , απορία αλλά και “οργή” της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν όταν προ ημερών όταν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητούνταν διατάξεις για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία κλήθηκαν συνδικαλιστές η ΕΛΜΕ Προτύπων και η ΟΛΜΕ ενώ εξαιρέθηκε η Επιστημoνική Επιτροπή που ήταν η πλέον αρμόδια.

Η  μοναδική συνάντηση που είχε η Επιστημονική Επιτροπή ήταν στις 30 Αυγούστου με την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη , παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αν. Γκίκα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα.

Μάλιστα τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής έφυγαν από τη συνάντηση αποκομίζοντας την εντύπωση ότι θα υπάρξει πολύ καλή συνεργασία με τη  πολιτική ηγεσία.

Ωστόσο συνέβη το αντίθετο  η επικοινωνία έμεινε “μετέωρη” , ενώ υπήρχαν εκκρεμότητες και  η Επιστημονική Επιτροπή δεν  αξιοποιήθηκε από την νυν πολιτική ηγεσία και απ’ ότι φάνηκε δεν υπήρχε   πρόθεση.

Σημειώνεται ότι η νυν πολιτική ηγεσία ανέβαλε την προκήρυξη των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων , με το αιτιολογικό των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Αυγητίδου Σοφία’Μέλος Δ.Ε.Π. της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μέλος Ρουσσάκης ΙωάννηςΜέλος Δ.Ε.Π. του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μέλος Λάζαρη ΣεβαστήΣυντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Β/θμιας Εκπ/σης

ΜέλοςΤσιαμπάση ΦανήΣυντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Α/θμιας Εκπ/σης

Μέλος Τσίκιζα Νικολακάκη ΕλένηΕκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης, Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γ.Ε.Λ. Αθήνας

Μέλος Πανόπουλος ΒασίλειοςΕκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης, Διευθυντής του 1ου 12/θ, 3/θ και 1/θ Πειραματικού Δ.Σ. Πειραιά, Ράλλειο

Μέλος Ανδριώτης ΝικόλαοςΕκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης που υπηρετεί στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθήνας

Πηγή: esos.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<