Παρέμβαση του δημάρχου Ανωγείων για τα σημαντικά κενά στο ΓΕΛ

Παρέμβαση του δημάρχου Ανωγείων για τα σημαντικά κενά στο ΓΕΛ

7 Νοεμβρίου 2019

Οι ελλείψεις καθηγητών αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αίθουσες, και αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου ΓΕΛ Ανωγείων είναι προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών του δήμου Ανωγείων Ρεθύμνου.

Οι «ορεσίβιοι» μαθητές όπως αυτοαποκαλούνται λόγω των επιτυχιών τους στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ, ζητούν τόσο από το δήμο όσο και την επίσημη πολιτεία να μεριμνήσει για τα επίλυση των εκπαιδευτκών θεμάτων τους. Για τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, οι μαθητές περιμένουν την ανταπόκριση των υπευθύνων σε όσα αναφέρουν στην επιστολή που απέστειλαν στον Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη για να καθορισθεί και η περαιτέρω στάση τους σχετικά με νέες κινητοποιήσεις. Μεταξύ αυτών οι μαθητές ζητούν καθηγητές Πληροφορικής, Ελεύθερου σχεδίου, Αγγλικών και Πολιτικής Παιδείας, καλύτερες υλικοτεχνικές υποδομές, εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής, αναβάθμιση και ανακατασκευή των αθλητικών-κτιριακών εγκαταστάσεων κά.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ιωάννη Μαρκαντέ ο οποίος είπε στον δήμαρχο Ανωγείων ότι από αύριο Παρασκευή αναμένεται η τοποθέτηση καθηγητών στην Κρήτη και αναμένει να καλυφθούν θέσεις και στο ΓΕΛ Ανωγείων.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του ΓΕΛ δεδομένου ότι υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη τόσο για αναβάθμιση υποδομών όσο και για τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε συνάρτηση πάντα με την επαρκή στελέχωση από καθηγητές», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζοντας παράλληλα ότι, είναι μεγάλη η ανάγκη δημιουργίας ενός πολυχώρου δράσεων σχολικών και εκπαιδευτικών στο δήμο για τις ανάγκες κυρίως των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. «Γίνονται όμως και οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς της δημοτικής αρχής προκειμένου να καταφέρουμε να έχουμε στον ορεινό μας δήμο, με τους άνω των 120 μαθητές, μία νέα σχολική μονάδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, βεβαιώνοντας, ότι οι υπεύθυνοι στην Αθήνα που έχουν ενημερωθεί για την αναγκαιότητα αυτή, έχουν ξεκινήσει «κινήσεις ενδιαφέροντος» προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο και για τη συνεργασία του με τον κ. Μαρκαντέ σχετικά με τη λειτουργία Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου στα Ανώγεια που θα εξυπηρετεί και μαθητές από τα γύρω χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου. «Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω των ορεινών συνθηκών των δύσκολων, αλλά και των υποχρεώσεων τους για τη διατήρηση των κτηνοτροφικών τους κεφαλαίων (αιγοπροβατοτροφία) έχουν εγκαταλείψει το σχολείο σε μικρή ή νεαρή ηλικία. Σήμερα πια διαπιστώνουν την ανάγκη για περισσότερες γνώσεις και μόρφωση. Ο κ. Μαρκαντές έχει υπογράψει το σχετικό αίτημά μας, για λειτουργία του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης. Τόνισε μάλιστα στο Πρακτορείο πως «επ΄ουδενί δε θα μείνουν οι μαθητές δυσαρεστημένοι και τα προβλήματα τους θα λυθούν».-

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<