Με κλιμάκωση κινητοποιήσεων προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με κλιμάκωση κινητοποιήσεων προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

11 Μαΐου 2017

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων για το θέμα της υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών από τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία πραγματοποίησε σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος δέχτηκε την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας απέφυγε να δεσμευτεί για το θέμα και ανέφερε ότι θα υπάρξει σχετική συζήτηση όταν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επιστρέψει από το Στρασβούργο.

Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας εάν έως τις 16 του μηνός, οπότε θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το υπουργείο δεν ξεκαθαρίσει το ζήτημα με το μέλλον των απασχολούμενων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως υποστηρίζουν, η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα προνηπιακά τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<