Πολλά τα κενά στα σχολεία – Τέσσερις ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πολλά τα κενά στα σχολεία – Τέσσερις ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

5 Νοεμβρίου 2019

Σε συγκέντρωση διαμαρτυίας, για τα κενά στην εκπαίδευση, καλούν τέσσερις ΕΛΜΕ της Αττικής. Κάνουν λόγο για 800 ελλείψεις στην Αττική και 3.000 σε όλη τη χώρα και ετοιμάζονται για πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Καλούμε τα μέλη των ΔΣ των εκπ/κών σωματείων της Αττικής, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, και τους / τις συναδέλφους να συμμετάσχουν την Τετάρτη στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Στόχος είναι να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα των σχολείων μας, που πλήττουν τους μαθητές μας, τους γονείς τους κι εμάς, τους εργαζόμενους σε αυτά. Αγωνιζόμαστε κόντρα στην απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης από κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ με τελευταίο κτύπημα την αναβολή/ακύρωση των 4.500 διορισμών στην ειδική αγωγή.

Στη β/βάθμια εξακολουθούν να υπάρχουν 800 περίπου κενά στην Αττική και συνολικά σε όλη τη χώρα πάνω από 3.000 ακόμη και σε μαθήματα πανελλαδικά εξεταζόμενα της 3ης Λυκείου. Επιπλέον, στη α/βάθμια παραμένουν πολλά κενά κυρίως σε τάξεις και τμήματα ένταξης και υποδοχής.

Επείγει η άμεση και ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε θέρμανση, καθαριότητα, υλικοτεχνική υποδομή και σε συντήρηση και αποκατάσταση κτιρίων λόγω και του σεισμού του Ιουλίου.

Τέλος, η εκπαίδευση των προσφύγων πλήττεται σοβαρά και κινδυνεύει από ελλείψεις εκπαιδευτικών, από προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών και από τις κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική ασύλου, τις παρεμβάσεις από την αστυνομία και τις προκλητικές και ρατσιστικές αντιδράσεις από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.

Επιβάλλεται:

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε α/βάθμια και β/βάθμια

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών

Κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών και της υλοκοτεχνικής υποδομής των σχολείων.

Παλεύουμε για το Δημόσιο, Δωρεάν

και Δημοκρατικό σχολείο για όλες κι όλους!

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤO ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα σχολεία μας ανοικτές αγκαλιές

για πρόσφυγες και μετανάστες!

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο), Β΄ Αθήνας και Γ΄ Αθήνας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<