Προσλήψεις αναπληρωτών: Αύριο η πρώτη κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας

Προσλήψεις αναπληρωτών: Αύριο η πρώτη κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας

25 Αυγούστου 2019

Πλήθος Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και άλλων εκπαιδευτικών σωματείων από όλη την Ελλάδα καλούν σε κινητοποίηση αύριο, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 11:00έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις προσλήψεις αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς.

Στις δεκάδες ανακοινώσεις που λαμβάνει και δημοσιεύει το alfavita.gr, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβριο, την προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας και την κατάργηση του ν.4589/2019, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και την πραγματοποίηση 33.000 μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα, οι αναπληρωτές ζητούν να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ, ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Η κινητοποίηση, με κεντρικό σύνθημα «κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών», θα λάβει χώρα στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σε χθεσινή της συνέντευξη ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν κανονικά, καθώς και ότι «τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους».

Πηγή: alfavita.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<