Πώς οι φοιτητές των ΤΕΙ μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ

Πώς οι φοιτητές των ΤΕΙ μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ

8 Ιουλίου 2018

Οι συνεργασίες πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από το 2019 θα δώσουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους, αφού ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο σπουδών να συνεχίσουν τη φοίτηση για να αποκτήσουν ανώτερο ακαδημαϊκό τίτλο.

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι κάποιος που έχει εισαχθεί σε ΤΕΙ δεν μπορεί να αποφοιτήσει με πτυχίο ΑΕΙ, ωστόσο αυτό αλλάζει.

Οι συμπράξεις μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που ήδη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα αποτελούν πραγματικότητα, θα δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους, όταν ο σπουδαστής περάσει όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα, θα μπορεί να υποβάλλει μία αίτηση στο πανεπιστήμιο προκειμένου να συνεχίσει τη φοίτηση, επιλέγοντας φυσικά παραπάνω μαθήματα και ό,τι άλλο προβλέπει ο κανονισμός του κάθε τμήματος. Μόλις ολοκληρώσει και αυτόν τον κύκλο, τότε θα αποφοιτά με ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι συμπραξίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα αλλάξουν ριζικά το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (με τη συνένωση των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας) άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<