Ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης για 5.000 πτυχιούχους

Ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης για 5.000 πτυχιούχους

19 Μαρτίου 2019

Ένα νέο ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης για χιλιάδες πτυχιούχους προωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εργασίας.

Η εν λόγω δράση, η οποία σχεδιάζεται σε συνεργασία Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, αφορά την κατάρτιση 5000 ανέργων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας αποσκοπεί επιπλέον να απαντήσει στο διαπιστωμένο έλλειμμα ψηφιακών δεξιοτήτων που παρεμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής οικονομίας προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Ο προγραμματισμός, η σχεδίαση, η εγκατάσταση και η υποστήριξη web εφαρμογών, η ανάπτυξη λογισμικού, η εγκατάσταση και η συντήρηση δικτύων, η ασφάλεια συστημάτων συνθέτουν τη λίστα των ψηφιακών δεξιοτήτων που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση.

Οι επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αναζητούν επαγγελματίες: web analysts, web developers, web technicians, applications programmers, web technicians, software developers, digital/ web designers, ICT service managers, IT business analysts, systems analysts, computer network professionals, database developer, IT security specialist, κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ενθέτου «Εργασία» το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και θα περιλαμβάνει την ακόλουθη δέσμη παρεμβάσεων:

· Συμβουλευτική υποστήριξη

· Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την υλοποίηση του οποίου θα αναλάβουν αδειοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης.

· Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

· Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Η θεωρητική κατάρτιση θα είναι συνολικής διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών πρακτική άσκηση θα είναι συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Εργασίας οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν 5 ευρώ ανά ώρα για την θεωρία και 4 ευρώ για την πρακτική άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι θα βάλουν στην τσέπη τους περί τα 2.800 ευρώ για το σύνολο του προγράμματος, δηλαδή 2.000 ευρώ για το θεωρητικό μέρος του προγράμματος και 800 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο πρακτικό σκέλος της δράσης.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 28.350.000 ευρώ, η συμμετοχή των ωφελούμενων σε συμβουλευτική δεν θα πληρώνεται, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα μοριοδοτηθεί η ανεργία, αλλά και το εισόδημα. Πηγές του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι το ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης θα προκηρυχθεί πριν το Πάσχα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<